Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.16.hét
2021. április 18. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.16.hét

Ezen a héten sem marad el a megszokott vasárnapi Heti TOP5 rovat, amelyben igyekszem a hazai aukciós oldalak kínálatából jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is a legnagyobb hazai aukciós oldal kínálatából válogattam és szerintem egészen szép játékokon akadt meg a szemem.

Tartsatok velem a mai napon is és nosztalgiázzunk együtt egy kicsit!

takarekoskodj-gazdalkodj-okosan-tarsasjatek-1960-as-evek-fd4b_1_big.jpg

Takarékoskodj! társasjáték - A Takarékoskodj! társasjáték a hazai játékpiacon lényegében a Gazdálkodj okosan klónjának is nevezhető.
A két játék lényegében felépítésében, játékmenetében szinte teljesen azonos volt. Amiben eltérést lehetett találni azok a grafikai elemek, amelyek kinek ezen, kinek azon a játékon tetszenek jobban.
Mindenesetre a Takarékoskodj! sem egy túl gyakori darab, így érdemes figyelni a szebb darabokra. Ebben az esetben van eredeti doboz, a tábla sincs teljesen tönkremenve és a pénzekből és egyéb játékelemekből is bőven van a dobozban.
Az eladó 3999 Ft-on hirdette meg a játékot, ami teljesen reális kikiáltási ár.

regi-lemezarugyar-csengos-mozdony-lemezjatek-dobozaval-bd4b_1_big.jpg

Csengős Mozdony - Ezen a héten sem maradtok Lemezárugyáras játék nélkül. Ezúttal egy egészen jó állapotban megmaradt, eredeti dobozos Csengős Mozdonyon akadt meg a szemem.
A más mozdonyokhoz hasonlóan a masiniszta sapkája természetesen itt is hiányzik, de ez teljesen megszokott dolognak számít.  Az eladó szerint csak búg a játék, de nem tartom valószínűnek, hogy a hiba komoly lenne.
Egészen biztosan kell foglalkozni a játékkal egy keveset, de ez ebben az esetben bőven megéri.
A licit 4999 Ft-ról indul.

regi-kinai-elemes-billencs-nagymeretu-teherauto-lemezjatek-video-bd4b_1_big.jpg

ME-679 Dump Truck - Azt hiszem a kínai játékokat ismerőknek nem kell különösebben bemutatnom az ME-679-es dömpert, ami egy bolygókerekes játék volt.
A teherautó végezte a szokásos mozgását miközben a lámpái világítottak. A játék néha megállt, beindult a tetején található villogó és a billenőplatót megemelte majd visszaengedte a teherautó.
A teherautó egy kicsit horpadt, de legalább működik. Az eladó szerint egy kis kenés nem árt az alkatrészeknek majd, amivel ebben az esetben egyet is tudok érteni :)
Jelenleg 6005 Ft-os licittel lehettek nyerők.

kinai-lemez-busz-1d4b_1_big.jpg

ME-083 Bus - Egy újabb kínai bolygókerekes játékot ajánlok a figyelmetekbe, ami nekem személyes kedvencem. Az ME-083-as busz annyira különleges formára, hogy már gyerekként levett a lábamról.
A játék ebben az esetben is a szokásos bolygó mozgással közlekedik, miközben a belül található lámpa időnként felvillan a játékban. A buszok általában elég rossz állapotban kerülnek elő.
Sajnos ezt itt sem lehet kizárni, mivel az eladó egyetlen képet töltött fel a játékról. Ha tehetitek kérjetek még fotókat az alsó részről és az elemtartóról a vásárlás előtt, ezzel a saját dolgotokat könnyíthetitek meg.
A licit 4900 Ft-ról indul.

retro-lamborghini-sonic-car-dd4b_1_big.jpg

Sonic Control Lamborghini - Ha a 80-as években voltatok gyerekek, akkor egészen biztosan emlékeztek a csattogóval irányítható elemes autókra. Ezek voltak az úgynevezett Sonic Control irányítással rendelkező játékok.
A csattogó hangjára a hajtás iránya megváltozott a kerekeken és a kocsi elkezdett az ellenkező irányba haladni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a játékok hátramenetben kanyarodtak az egyik irányba, míg előre haladva egyenesen mozogtak.
A szülők bár megvették nekünk ezeket a játékokat, de nem voltak igazán boldogok, ha játszottunk velük :) Ez persze teljesen érthető is volt, hiszen egy 180 fokos forduló akár 10-20 csettintéssel is járhatott.
Most ezt az emléket idézhetitek fel az eredeti dobozos Lamborghini segítségével, amiért az eladó minimum 4500 Ft-ot szeretne kapni.
Azért a vásárlás előtt mindenképpen nézzétek meg az elemtartóról készült fotókat és úgy döntsetek!!!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5216505458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása