Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.14.hét
2021. április 04. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.14.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható ritkaságokat ajánlani a gyűjtők és nosztalgiázók figyelmébe.
Ezúttal ismét a legnagyobb hazai aukciós oldal kínálatában böngésztem sikerrel és öt játékkal tértem onnan vissza.

Ha érdekel benneteket, hogy mit ajánlok a héten a figyelmetekbe akkor tartsatok velem ezúttal is!

abc-retro-szovjet-kemiai-kiserletezo-jatek-184b_1_big.jpg

Szovjet kémiai készlet - Ehhez hasonló kémiai készletet már megismerhettetek a blogon, de ez egy attól régebbi darab. Sajnos ennek megfelelően jóval használtabb is, de ha másért nem akkor a beltartalom és a doboz miatt mindenképpen érdemes lehet követnetek az aukciót.
A kicsit kopottas készletért minimum 4990 Ft-ot szeretne kapni az eladó, de 5500 Ft-ért azonnal a tietek lehet ez a régi szocialista játék.

jatek-hatarok-nelkul-ugyessegi-tarsasjatek-retro-regi-jatek-jo-es-hianytalan-allapotban-ritka-594b_1_big.jpg

Játék határok nélkül - A Magyar Televízió egyik legsikeresebb vetélkedője a Játék határok nélkül volt, ahol különböző országok egy-egy városa mérte össze a tudását ügyességi verseny keretében.
Persze a sok millió nézőt a TV képernyő elé szegező vetélkedőből is készült társasjáték, amit itthon is meglehetett vásárolni. Most egy ilyen társasjátékot ajánlok a figyelmetekbe, ami ráadásul egészen jó és hiánytalan állapotban maradt meg.
Az eladó 4499 Ft-ot szeretne kapni a játékért.

lemezarugyari-raketapisztoly-794b_1_big.jpg

Rakétapisztoly - Sokan ezt a játékot úgy tartják számon, hogy a Lemezárugyár saját találmánya. Ez persze nyomokban sem igaz, hiszen annyi más játékhoz hasonlóan ez is a távol-keleten született meg, amit persze itthon nagyon ügyesen lemásoltak.
Ez bennünket gyerekként abszolút nem zavart (mondjuk nem is tudtunk róla), így elképesztően jókat tudtunk játszani a rakétapisztollyal is. Különböző mozgó alkatrészek, és a tűzkőnek köszönhető fények teljesen elvarázsoltak bennünket és a fegyver grafikája sem volt utolsó.
Most egy kicsit rozsdás darabot ajánlok a figyelmetekbe, ami egészen jól működik. Szikra igaz nincs, de a licit is e ennek megfelelően 5000 Ft-ról indul.

flipper-lemezjatek-retro-494b_1_big.jpg

Lemezárugyár Dingball - Újabb Lemezárugyáras játék került be a rovatba. A Dingball elektromos flipperjátékot nagyon sokan ismerik és sok gyűjtőnél lapul belőle egy-két darab.
Ha neked még nincs a gyűjteményedbe, akkor erre a játékra érdemes lehet lecsapnod, mivel egészen jó állapotban maradt meg. Sérültnek és hiányosnak van írva, de én különösebb sérülést nem láttam rajta. Talán hiányosságként meglehet említeni az elemtartó fedelének hiányát, de ez annyira jellemző minden darabra, hogy említést sem érdemel.
A licit ebben az esetben is 5000 Ft-ról indul, de azonnal is elhozhatjátok a játékot 6000 Ft-os áron.

regi-gyerek-jatek-merleg-d94b_1_big.jpg

Lemezárugyár Játék Mérleg - A Lemezárugyár játékaival egészen biztosan sokan találkoztatok gyerekként. Valószínűleg az aukciós oldalakon azóta már számtalanszor beleszaladtatok Ti is a Little Cookie Hygienic Plastic Scales játékba, ami az itthon játék mérleg néven ismert játék nyugati exportra készült változata.
Ez a játék lényegében egy aprócska mérleg súlyokkal, ami akkoriban a lányok kedvencei közé tartozott.
Most egy egészen jó állapotban megmaradt darabért szállhattok versenybe az aukciós oldalon.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7216490332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása