Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.12.hét
2021. március 14. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.12.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Szerencsére ismét megakadt a szemem néhány igazán klassz régi játékon, így érdemes lesz ezúttal is velem tartanotok a régi játékok világába.

ites-tatra-504b_4_big.jpg

ITES Tatra 813 - Ez az a játék, amire mindig azt mondom hogy egyszer nekem is lesz ilyen. Nekem alapból is nagyon tetszik a 813-as Tatra formája, amit az Ites tökéletesen készített el játék változatban is. A távirányítós teherautót 1980-tól gyártották, majd 1985-től lendkerekes változatban is elérhető volt.
A most eladásra kínált darab egészen szép állapotban maradt meg, mindössze a távirányítója hiányzik. Ennek ellenére én azt mondom, hogy a jelenleg 22.500 Ft-on álló licitre érdemes figyelmet fordítani.

ites-regi-jatek-324b_3_big.jpg

ITES Harckocsi - Az Ites számtalan játékot készített a szocializmus ideje alatt. Ezek között bőségesen megtalálhatóak voltak a különböző harcjárművek is. Az egyik legnépszerűbb típusnak a gyár által készített lemezből gyártott elemes harckocsi számított, amely több változatban is a játékboltok polcaira került.
Ezek közül az egyik volt a Mostní tank, ami lényegében egy hídelemmel felszerelt harckocsi volt. Az elemes játék most eredeti dobozzal, csodálatos állapotban keresi új gazdáját.
Az ár jelenleg 13.500 Ft, de lesz ez még több is.

padlastakaritasbol-regi-jatekok-424b_1_big.jpg

Régi játékok - Padlástakarítás néven fut az aukció, amelyben néhány igazán érdekes játékot is találhattok. Megvannak itt a 80-as évek versenyautói, NDK lemezautói, de cseh fúvós hangszerrel, görkorcsolyával és fegyverrel is találkozhattok a csomagban.
A csomag 8000 Ft-ért lett meghirdetve, ami egyáltalán nem veszélyes ár ennyi régi játék esetében. Ha érdekelnek benneteket a képen látható játékok, akkor mindenképpen kövessétek figyelemmel az aukciót!

regi-orosz-lemez-jatekteherauto-pepsi-felirattal-424b_1_big.jpg

MIR Pepsi teherautó - A bolgár MIR teherautókat nagyon jól ismeri minden gyűjtő. A Tonka kisautói alapján készített játék számtalan változatban volt megvásárolható a szocialista országokban.
Ezúttal egy Pepsi tartálykocsis változatra akadtam rá, amin azért már meglátszik az idő vasfoga. Ennek ellenére szerintem érdemes figyelemmel kísérni a 2000 Ft-ért kínált játék aukcióját.

abc-retro-jugoszlav-tavos-hajo-004b_1_big.jpg

Távirányítós hajó - Az egykori Jugoszláviában tevékenykedett a Mehanoteknika nevű cég, akiknek számtalan klassz játékot köszönhetünk.
Készítettek flippereket, műanyag játékokat, de olyan nagy cégeknek is bedolgoztak mint a Schuco. A Schuco kapcsolatnak a gyümölcse volt, hogy saját név alatt is forgalmazták a nyugati cégnek készített játékokat. Ilyen volt többek között a most eladásra kínált távirányítós hajó is, ami egészen jó állapotban maradt meg.
A licit ebben az esetben 9990 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2016462956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása