Ördöggolyó logikai játék
2021. március 02. írta: ToyaHSW

Ördöggolyó logikai játék

ordoggolyo_2.JPG

A gyerekkorom egyik kedvelt játékai volt a kézügyességet és logikai készséget is igénylő Ördöggolyó játék. Szerintem aki a 80-as években volt gyerek az egészen biztosan találkozott ezzel a játékkal, amit több gyártó is készített különböző színekben.
Általában ezeket a játékokat sok más hasonló játékhoz hasonlóan a trafikokban lehetett megvásárolni nem túl magas áron.

A hat darab félkörből álló műanyag játék több színben is készült. Nekem valamiért a színes (piros, sárga és kék) változat ugrik be elsőre. Én ezzel találkoztam gyerekként, de a most hozzám került darab egy színű elemeket tartalmaz.
Ezt a változatot a Laminat Műanyagfeldolgozó és Kerámiaipari Gmk. készítette.

Az Ördöggolyó ahogy a papírján is szerepel egy kézügyességet igénylő logikai játék volt. A feladat annyiból állt, hogy a hat fél kör alakú elemet úgy kellett összerakni, hogy azok stabilan egy golyót adjanak ki, ami nem esik szét és akár gurítani is lehet.
Ehhez persze az elemeket a megfelelő módon és sorrendben kellett összerakni.
Ha jól emlékszem az egész nyitja az volt, hogy egy bizonyos elem kerülhetett be utolsóként a helyére.
Az első elemeket még egyszerűen egymásra kellett rakni, de a legfontosabb utolsó elemet ha az emlékeim nem csalnak, akkor tolva kellett a helyére illeszteni.

Ez persze így elsőre egyszerűnek tűnik, de nagyon nem volt az. A műanyagból készült elemek összerakásához tényleg szükség volt logikára és kézügyességre is, másképp menthetetlenül darabjaira esett a golyó vagy össze sem lehetett azt rakni.
Szívesen bemutatnám nektek képeken vagy videó formájában, hogy milyen módon is kellett szétszedni majd összerakni a játékot, de erre jelenleg nincs lehetőség.
Ennek oka viszonylag egyszerű. Egy bliszteres játékról van szó, ami ebben az állapotában értékesebbnek számít. Reménykedem benne, hogy ráakadok majd egy csomagolás nélküli darabra is és akkor videóban bemutathatom nektek az összerakását is.

A múzeumban reményeim szerint ezt a játékot majd így láthatjátok, de amíg nem tudom bemutatni nektek személyesen addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8916448050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása