Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.10.hét
2021. február 28. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.10.hét

Ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék ajánló rovat, amelynek keretében a hazai aukciós oldalak kínálatát átböngészve igyekszem nektek jó áron megvásárolható régi játékokat keresni.
Úgy gondolom ezúttal is sikerült pár érdekesebb régi játékra rátalálnom, így érdemes lesz ezúttal is velem tartanotok.

csehszlovak-kdn-oramuves-uthenger-mukodokepes-hianyos-allapot-eredeti-kulccsal-4d3b_1_big.jpg

KDN úthenger - A cseh KDN gyárában nagyszerű felhúzhatós szerkezettel ellátott lemezjátékok készültek a szocializmus fénykorában. A játékok színesek voltak és szépen működtek, több pedig akkoriban nem kellett egy gyereknek.
Ilyen volt többek között a képen látható úthenger is. Ez a játék egészen szép állapotban maradt meg, bár hiányosságai azért vannak.
A játék ára jelenleg 1000 Ft-on áll, ami egyáltalán nem rossz ebben az esetben.

csehszlovak-ites-oramuves-jeep-mukodokepes-jo-allapot-eredeti-kulccsal-4d3b_1_big.jpg

ITES Jeep - Az egykori Csehszlovákiában gyártotta az ITES az óraműves Jeepeket, amelyből számtalan változat készült az évek alatt.
A lemezből készült játék egy igazi klasszikus darab, aminek minden gyűjteményben helye van. Ha kíváncsiak vagytok a játékra, akkor már írtam róla hosszabban is.
Ehhez a darabhoz liciten juthattok hozzá, ami jelenleg 1000 Ft-on áll.

retro-mukodo-elektromos-szorzotabla-bc3b_1_big.jpg

Elektromos szorzótábla - Ismét egy klasszikus oktató játék, amire mostanában egészen komoly igény mutatkozik. Sokan keresik az egykor tanulási célokat szolgáló elektromos szorzótábla játékot, amiből most egy szép állapotban megmaradt darabot tudok a figyelmetekbe ajánlani.
A licit ebben az esetben 4000 Ft-ról indul.

retro-kassa-gyorgy-logikai-jatek-4-db-8c3b_2_big.jpg

Logikai játékok - Kassa György neve nem biztos, hogy sokat mond nektek. Az egykori kisiparban tevékenykedő műanyagipari szakember nevéhez azonban számtalan érdekes és különleges logikai játék fűződik.
Ezek közül a játékok közül most egy egészen szép kis csomagot tudtok a gyűjteményetekbe tudni, ha licitáltok az aukción.
Az ár jelenleg 9000 Ft, ami a játékok ritkaságát tekintve egyáltalán nem rossz ajánlat.

zaz-968-m-zaporozsec-orosz-elemes-jatek-auto-1-ft-rol-7d3b_1_big.jpg

ZAZ 968 M Zaporozsec elemes kisautó - A 70-es, 80-as évek egyik legkevésbé értékelt szocialista autója volt a Zaporozsec. A farmotoros kisautó hangos és gyenge volt és még a formája sem volt a legszebb.
Persze az évek múlásával az autó vonalai megszépültek és igazi nosztalgikus tárgyá vált a szovjet kisautó.
A játék változat elektromos motorral várta a gyerekeket. A kormányzást persze előre be kellett állítani, majd ezt követően lehetett elindítani a kocsit, ami egészen addig ment amíg a gazdája ki nem kapcsolta.
Most ehhez a szép állapotban megmaradt játékhoz is hozzájuthattok, ha ajánlatot tesztek a jelenleg 1 Ft-on álló aukción.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2616443656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása