Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.9.hét
2021. február 21. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.9.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem nektek jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat összegyűjteni.
Ezen a héten is találtam néhány érdekesebb darabot, amelyeket érdemes lenne megmenteni az utókornak.

Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába!

retro-narancs-trabant-jatek-093b_3_big.jpg

Műanyag Trabant - A múlt héten is találtam egy ilyen játékot és azóta újabb darabok tűntek fel a hazai aukciós oldalakon. Úgy tűnik ez a régi hazai trafikos műanyag játék most éli reneszánszát. A játék amúgy elég kopott darab, de ez csak azt bizonyítja, hogy nagyon is jól lehetett vele egykoron játszani.
A licit igazán kedvező áron áll jelenleg, hiszen csak 827 Ft-ra licitálták fel az egykor gyönyörű játékot.

eszforgato-tarsasjatek-retro-regi-tarsasjatek-1-ft-6a3b_1_big.jpg

Észforgató társasjáték - Egy igazi retro klasszikus a hazai társasjáték kínálatból. Az Észforgató egy igazi tudás alapú társasjáték volt, ahol a gyerekek nagyon sok új dolgot tanulhattak meg.
Ez a játék a maga idejében elég nagy siker volt, így érdemes egyet nektek is megmenteni az utókor számára. Ez a darab egészen jól vészelte át az eltelt éveket, hiszen a bábuk (ebből csak kettő van) kivételével minden megmaradt hozzá.
Jelenleg egy 501 Ft-os ajánlattal nyerők lehettek.

dmsz-villamos-es-versenyauto-a83b_1_big.jpg

DMSZ versenyautó és villamos - A DMSZ játékok elég népszerűnek számítanak a hazai gyűjtők körében. Ezt a népszerűséget annak köszönhetik a műanyag játékok, hogy ezekkel tényleg mindenki is játszott.
A legnépszerűbb darabok nagyon komoly pénzekért cserélnek gazdát, de azért érdemes az Ikaruson és a Csepel egy kicsit túlnézni.
Ezúttal egy viszonylag jó állapotban megmaradt Formula autót és egy kerekeit vesztett villamost ajánlok a figyelmetekbe. A Formula autó szerintem közel tökéletes állapotba hozható, míg a villamoshoz még vadászni kell kerekeket és akkor lesz teljes.
A licit 1790 Ft-on áll, de 3790 Ft-ért azonnal vihetitek a két műanyag játékot.

retro-trafikos-kuglikilovo-pisztoly-bontatlan-80-as-90-es-evekbol-263b_1_big.jpg

Kuglikilövő - A hazai kisipar játékötletei egyszerűen elképesztőek voltak néha. Ilyen volt többek között a felfúzható fegyverrel és műanyag golyókkal ellátott Kuglikilövő játék is, amiben elvileg az volt a feladat, hogy a felállított bábukat a fegyverrel bizonyos távolságról kellett feldönteni.
Azért én borítékolni merem, hogy sok gyerek inkább egymásra lövöldözött az ilyen fegyverekkel a heves szülői tiltás ellenére is.
A játék érdekes és még eredeti csomagolásban is van. Az ár fixen 1500 Ft.

trafikos-roppentyu-muanyag-jatek-673b_1_big.jpg

Pörgettyűs játék - A játszóterek nagy slágere volt a 80-as évek elején a Pörgettyűs játék, aminek az volt a lényege, hogy a játékra felhelyezett kör alakú lapátokkal szerelt korongot a lehető legmagasabbra és a lehető legtovább reptessük.
Ehhez a markolaton elhelyezett húzókát kellett lendületesen kihúzni, amire a markolat közepén található tengely forogni kezdett és a korongunk a levegőbe emelkedett.
A játéknak két módon lehetett vége vagy felakadt a fára a korong vagy pedig elszakítottuk a felhúzót.
A reptetők ennél a játéknál megvannak, de a markolatról sajnos nincs infó a leírásban. Az ár 2000 Ft, így érdemes lehet rákérdezni az eladóra.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8916434730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása