Galopp társasjáték
2021. január 14. írta: ToyaHSW

Galopp társasjáték

galopp_1.JPG

Kedden egy lovas társasjátékot mutattam be nektek, így azt hiszem érdekességként a mai napon egy másik hazai társasjátékot a Galopp társast mutatom be nektek.
A Galopp egy logikai és taktikai társasjáték, ami a valódi versenyek izgalmas légkörét hozza el a játékosoknak az asztal köré.

A játékkal minimum ketten, maximum hatan játszhattak egyszere. A játék úgy indult, hogy minden játékos megkapja a kezdőtőkéjét és kártyáit, majd kiválasztja a legesélyesebbnek látszó látszó lovat és erre a lóra megteszi a tétjét majd kezdetét veszi a parti.
A fogadást érdemes volt titokban tartani a többi játékos előtt, mivel így akaratlanul segítségünkre lehettek a játékostársak a parti során.
A partiban minden játékos a kártyáit sorban kijátssza és igyekszik a saját lovát elsőként eljuttatni a célvonalhoz.
Igazából a játék a klasszikus társasjátékot és a kártyajátékokat igyekszik ötvözni.

A játék természetesen a lóversenyeket is igyekszik bevonni a játék során, így a fogadásoknál fogadhattunk helyre, tétre vagy befutóra.
Persze azért nem árt elolvasni a játékszabályokat, mert kellően összetett játékról van szó és a játékszabály végén található jótanácsokat pedig megfogadni.

Sajnos a gyártóra egyáltalán nem utal semmi, sem a dobozon, sem pedig a játszabályon. Összesen a Sportpropaganda feliratot sikerült megtalálnom apró betűvel kiírva a játékszabály utolsó sorában, de lényegében ennyi.
A tábla félbe hajtva található a dobozban és egyáltalán nem tartalmaz extra dolgokat. Látható rajta a lóversenypálya, aminek a közepén a Galopp felirat olvasható.
Ezen kívül négy ló, fogadólap, a már említett kártyák és néhány papírpénz volt megtalálható a dobozban.
A kártyák kicsit nehezen értelmezhetőek elsőre, de a játék során szépen lassan minden világossá válik a játék során.

A játék igazából nem az enyém, így ezúttal tényleg csak egy bemutató erejéig vettem kölcsön. A kiváló állapotban megmaradt játék több más társasjátékkal együtt megvásárolható az érdeklődők számára ezen a linkken.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3116387374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása