Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.3.hét
2021. január 10. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.3.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben hétről-hétre igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is átnéztem a legnagyobb hazai aukciós oldalak kínálatát és sikerült is ráakadnom öt érdekes és különleges játékra, amivel érdemes lehet a gyűjteményeteket gazdagítani.

Tartsatok ezúttal is velem egy nosztalgikus utazásra a régi játékok világába!

retro-joustra-tavos-posche-2c2b_3_big.jpg

Távirányítós Porsche - Nekem azonnal feltűnt, hogy egy francia Joustra játékon akadt meg a szemem. A francia gyártó játékait különösen szeretem. Ezúttal egy lemezből készült távirányítós Porsche sportkocsit ajánlok a figyelmetekbe, ami igazán szép állapotban maradt meg.
Hiányosságok szemmel láthatóak a kocsin nincsenek, de az elemtartó fedele azért elveszett itt is az évek alatt. A kocsiról nem tudni, hogy működik-e, de itt leginkább a kormányzás a kritikus.
Az ár jelenleg 4300 Ft, ami azért annyira még nem veszélyes.

polar-2-felderito-jarmu-retro-darab-3c2b_1_big.jpg

MSB Polar 2 - 1974-ben került a boltok polcaira az MSB által fejlesztett Polar 2 expedíciós jármű. A Polar 2 név nem véletlen, ugyanis volt egy Polar 1-es játék is, ami azért jóval ritkábbnak számít.
A Polar 2-t a motorház tetején található karral lehetett irányítani, amit elmozdítva a játék a megfelelp irányba volt képes haladni. A hernyótalpas megoldásnak köszönhetően akár nagyobb tárgyakon is képes volt átkapaszkodni, amíg volt az elemben kellő erő.
A játék tetején eredetileg egy radar és két villogó volt megtalálható, amelyek a játék haladásakor villogtak illetve forogtak.
Az eladásra kínált darab egy kicsit leharcolt, de nem menthetetlen. A poron kívül még egy kis rozsda is felütötte a fejét a játékon, amiről nem tudni működőképes-e egyáltalán.
Ha nem az akkor sincs nagy gond, ugyanis a jelenlegi 2999 Ft-os árért így is igazi ajándék.

magyar-lendkerek-es-wartburg-jatek-5c2b_5_big.jpg

Lendkerekes Wartburg - Az eladó a leírásban feltüntette, hogy magyar lendkerék, de ettől nagyobbat nem is tévedhetett volna.
Aki olvassa a blogot az azonnal rávágja erre, hogy ez egy NDK-ban gyártott lendkerekes játékautó, amit a Plasticart készített.
A kocsi amúgy egészen szép állapotban van, így mindenképpen érdemes figyelnetek az 5000 Ft-ról induló aukciót.

regi-lemez-pisztoly-szikrakoves-7c2b_1_big.jpg

Lemezből készült pisztoly - Gyerekkorom egyik klasszikus darabja volt ez a fegyver a Lemezárugyár által készített géppisztoly mellett.
A játékban egy tűzköves szerkezet kapott helyet, így a ravasz meghúzásakor szikrázott a fegyver, mintha valódi torkolattűz hagyná el azt. A fegyver állapota egészen jó, így mindenképpen érdemes az 1999 Ft-os áron meghirdetett, de 2000 Ft-ért azonnal megvásárolható pisztolyra figyelmet fordítanotok.

optik-cabinet-80-retro-oktatojatek-teljes-keszlet-7c2b_4_big.jpg

Optik-Cabinet 80 - Az NDK játékok közül nagyon népszerűek voltak a különböző optikai játékok. Ezek közül az Optik sorozat darabjai a legismertebbek, amelyek közül most egy hiánytalan Optik-Cabinet 80-ason akadt meg a szemem.
A játék kiváló állapotban van és ráadásul hiánytalan is. A licit 6000 Ft-ról indul, de a 8000 Ft-os villámárért is jó vételnek számít ez a játék.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5116383460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása