Old Timer sorozat 1955-ös Chevrolet Stepside Pick Up
2021. január 05. írta: ToyaHSW

Old Timer sorozat 1955-ös Chevrolet Stepside Pick Up

chevroletstepside_2.JPG

Megszokhattátok már a blogon, hogy időről-időre olyan játékokat is mutatok nektek amelyeket manapság vásárolok a boltokban. Ezek általában kisautók, amelyeket a Pepco nevű boltban szoktam megvásárolni és jellemzően a Welly gyártja őket.
Néhány napja mutattam nektek egy kocsit a Nex sorozatból, de most végre a másik új szerzeményemet az Old Timer sorozatot gazdagító 1955-ös Chevrolet Stepside Pick Upot is megtudom nektek mutatni.

Elsőként persze azért néhány szóban a Chevrolet ezen típusáról.
Egyértelműen az amerikai vidéknek készült a kocsi, amivel a farmerek hétköznap szénát tudtak hordani az állatoknak, hétvégén viszont a városba is nyugodtan eltudtak vele látogatni.
Az USA-ban a pickup kategória autói mindig nagyon népszerűek voltak és ez így volt az 55-ös Chevrolet Stepside esetében is.
Az 55-ös kiadás volt az első amiben már V8-as motor dolgozott, az elektromos rendszere 12 V-os volt és szervokormánnyal és szervofékkel szerelt teherautója a Chevroletnek.
Természetesen hatalmas siker volt a típus, amit 1956-ban kapott egy aprócska ráncfelvarrást.
A Stepside az alacsonyabb platós változatot takarta, amire értelemszerűen könnyebb volt pakolni. A kocsi persze magán viselte az amerikai autók jellegzetességeit, így a krómot a teherautóról sem sajnálták le, ami nagyon feldobta a pickup külsejét.

A kocsi annyira kultikus lett, hogy bőven belefér a Welly Old Timer sorozatába is, amelyben a kelet és nyugat európai autókon kívül az amerikai autók is helyet kaptak.
Az Old Timer sorozatra jellemző módon ezen a kocsin is az ajtók nyithatók ki, pedig itt még a plató lenyitása érdekes lehetett volna.
A kidolgozásra ezúttal sem lehet panasz. A karosszéria a megszokott fémből készült, míg az alváz műanyagból került legyártásra. Kezdjük is a karosszériával. Formára azt kell mondanom, hogy a kocsi pontosan olyan mint ahogy azt a képeken láthatjuk az interneten.
A festés igényes. Az én kocsim kék, de fehér, piros, sárga, sötétzöld és fekete színben is készül a kisautó.
A karosszérián igyekeztek a krómozást is megfelelően hangsúlyosan elkészíteni. Ennek köszönhetően az első lámpák, a lökhárítók, a hűtőrács és a kocsi elején található embléma is krómozást kapott.
Az első sárvédőkön matricákat lehet találni, míg a kocsi hátulján domborítva a Chevrolet felirat olvasható.
A plató fekete műanyag, amibe azért a falécek mintája bekerült. Ahogy említettem az ajtók nyithatóak, így bepillantást nyerhetünk a beltérre, ami sajnos ebben az esetben is fekete műanyagból lett kialakítva.
Az alváz ebben az esetben is műanyag és a kidolgozás minősége is a megszokott. Látszik a váltó, az üzemanyagtartály és minden apró részlet.
A kerekek szépen kidolgozottak. Minden keréken szépen krómozott dísztárcsa van és a gumik ennél az autónál is valóban gumiból készültek. A kocsi pont annyira jól gurul mint az összes társa.

Igazából ideális ajándék egy gyereknek a többi kisautó mellé, de akár a hozzám hasonló gyűjtőknek is érdemes egy-egy darabot beszerezni a sorozatból és szépen eredeti dobozban a polcra felrakni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr116373386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása