Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.51.hét
2020. december 13. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.51.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem a figyelmetekbe ajánlani érdekes és jó áron megvásárolható régi játékokat.
Remélem ezen a héten is velem tartotok egy utazásra a régi játékok világába.

 lada-taviranyitasu-lemezauto-cccp-1970-es-evek-932b_3_big.jpg

Szovjet távirányítós kisautó - Sokan Ladaként azonosítják a Szovjetunióban gyártott távirányítós kisautót, de szerintem ennek semmi köze nincs a Ladához. Ez egy egyszerű szedán, aminek még a tetejét is le lehet venni és úgy félig kabrióvá válik a kisuató.
A játékot készítették kurblis és elemes kivitelben is. Amin megakadt a szemem az az elemes változat, ami nagyon szép állapotban vészelte át az eltelt éveket.
Apróbb hiányosságok vannak rajta, de szerencsére a játék működik. Ez az az autó, ami még nekem sincs meg a gyűjteménybe, de most legalább Ti megszerezhetitek magatoknak.
A licit 11.400 Ft-ról indul.

muanyag-versenyautok-1970-es-evek-3-db-trafikaru-932b_1_big.jpg

Műanyag kisautók - A fújt technikával készített játékok a 70-es években hihetetlenül népszerűek voltak. Elég csak a DMSZ által készített játékokra gondolnotok.
Természetesen más gyártók is készítettek ilyen technikával játékokat, amelyek közül most három kisautón akadt meg a szemem. Ezeket a kocsikat most 3999 Ft-ról induló liciten tudjátok megszerezni magatoknak.
Nem tökéletesek, de azért egy gyűjteményben igazán szépen mutathatnak.

lemezarugyar-varazsgomb-dobozaban-332b_1_big.jpg

Varázsgömb - A Lemezárugyár játékai mindig is nagyon népszerűek voltak a gyűjtők körében. Ezek között található néhány olyan játék is, amelyekre a gyűjtők előszeretettel csapnak le.
Ilyen többek között a Varázsgömb is, ami egy klasszikus logikai játék.
Most eredeti dobozával juthattok hozzá egy gyönyörű állapotban megmaradt darabhoz, amiért a licit 10.000 Ft-ról indul.

regi-retro-tarsasjatek-magneses-autoverseny-record-rally-trial-record-1980-as-evek-722b_1_big.jpg

Record Rally - Ezzel a játékkal szerintem nagyon sokan találkoztatok gyerekként más néven. A Tri-Ton Hiradástechnikai Szövetkezet által gyártott játék forgalomba volt Grand Prix és Autocross néven is.
A Record Rally valamivel későbbről származik és ennek megfelelően kellően ritka is. Én eddig még ezzel a változattal nem találkoztam.
Szerencsére most Ti bezsákolhatjátok a gyűjteményetekbe ezt a ritka hazai társast, amiért az eladó 10.000 Ft-ot szeretne kapni.

retro-anker-barkas-jatekauto-ndk-kisauto-232b_2_big.jpg

Anker Barkas - Az NDK-ban készült játékok mindig nagy népszerűségnek örvendtek itthon a gyerekek körében. Lehetett szó lendkerekes vagy távirányítós játékokról a fiúk az NDK kisautókra mindig vevők voltak.
Az Anker is készített ilyen játékokat, amelyek közül a Barkas nagyon népszerű volt a gyerekek körében. Persze ez nem volt véletlen, hiszen akkor a típusból nagyon sok szaladgált az utakon itthon.
A lendkerekes kisautó igényesen kidolgozva, több változatban várta a gyerekeket. Ezúttal egy egyszerű körablakos kivitelen akadt meg a szemem .
A gyönyörű kisautóért 5900 Ft-ról indul a licit.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr416335558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása