Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.49.hét
2020. november 29. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.49.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat vár benneteket az oldalon, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából válogatok nektek érdekes régi játékokat.
Ezúttal is ráakadtam érdekes darabokra, amelyekkel a gyűjteményeket érdemes bővíteni, de akár nosztalgiázni sem utolsó ezekkel a régi játékokkal.

Tartsatok ezúttal is velem!

csehszlovak-tatra-0e1b_4_big.jpg

Tatra 138 - A cseh KDN gyárában számtalan klassz játék készült egykoron. Ezek közé tartozott Tatra 138-as is, amit több változatban tudtak a szülők megvásárolni a gyerekeknek.
Természetesen a dömperes játék számított a legérdekesebbnek a kínálatból, így sok gyerek ezt kapta meg ajándékba. Most Ti is megvásárolhatjátok magatoknak az 1967 és 1997 között készült játék egy példányát.
A licit 3000 Ft-ról indul.

torteneli-fejtoro-1959-hianytalan-leiras-sajat-doboz-retro-tarsasjatek-5e1b_1_big.jpg

Történelmi fejtörő! - Egy hazai klasszikus műveltségi játék a Történelmi fejtörő is bekerült a heti ajánlóba. Ebben a játékban gyönyörűen festett képeken látható jelenetekből kellett kitalálni, hogy milyen eseményről is van szó és mikor is történt az.
Nagyon jó kis műveltségi játék volt, aminek segítségével egykoron a történelem tudást lehetett pallérozni.
Ezt akár most is megtehetitek a 3000 Ft-os fix áron kínált gyönyörű állapotban megmaradt játékkal.

nagyon-regi-erdekes-flipper-szeru-golyos-jatek-xx-sz-elso-fele-x-fc1b_5_big.jpg

Régi Bagatelle - A bagatelle játékok lényegében a 60-as évek annyira népszerű flipper játékainak elődei voltak. Itt is a szerencse számított leginkább, azonban a golyókat a nagyon régi bagatelle játékoknál még dákóval lőték ki a játéktérre.
A játéktéren pedig a lejtésnek köszönhetően a golyók szépen lecsorogtak és valamelyik pontértékénél megállapodtak.
A szögekkel kivert játékok manapság már elég ritkák és a dákóval rendelkező játékok pedig talán még ritkábbnak számítanak. Ezért is különleges a figyelmetekbe ajánlott játék, aminek az aukciója 1 Ft-ról indult.

 

retro-muanyag-jatek-taviranyitos-tuzoltoauto-5e1b_1_big.jpg

Norma tűzoltóautó - Csak hogy ne maradjatok ezúttal se távirányítós kisautó nélkül. Ezúttal egy jó áron kínált Norma tűzoltóautón akadt meg a szemem, ami tényleg egészen jó állapotban maradt meg.
A kocsi távirányítóján látszik a szokásos kormánytörés és a kitolható létra egyik része is elveszett, de maga a jármű kiváló állapotban van.
Igazi gyűjteményi darab, amit most 5000 Ft-ért tudtok megvenni.

retro-mikroszkop-keszlet-made-in-japan-4e1b_1_big.jpg

Mikroszkóp - Gyerekkoromban nekünk is volt hasonló mikroszkópunk, ahol a fényt egy tükör mozgatásával lehetett beállítani és bizony elég jó nagyításban tudtunk nézegetni legyeket, vért vagy bármi mást , ami éppen eszünkbe jutott.
Ha szeretnétek felidézni ezt a klassz emléket Ti is, akkor most egy kiváló japán mikroszkóp segítségével megtehetitek ezt 1000 Ft-os indulóárú licit megnyerését követően.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4616306680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása