Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.48.hét
2020. november 22. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.48.hét

Mivel vasárnap van, így nem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben hétről-hétre igyekszem nektek jó áron kínált különleges régi játékokat felkutatni a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Ezúttal is találtam öt érdekes régi játékot - igaz az ajánló egy kicsit "fiúsra" sikerült, de gondolom ezt annyira nem bánjátok.

Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába!

wartburg-355-prototipus-lemezjatek-ddr-e81b_1_big.jpg

Lendkerekes Wartburg 355 prototípus - 1966-ban mutatkozott be az NDK vezetése előtt az akkor még prototípus formában létező négy hengeres motorral szerelt Wartburg 355-ös. Sajnos a kocsi a sorozatgyártásig soha nem jutott el, de természetesen játék változatban elérhető volt a gyerekek számára az érdekes formájú kupé.
A lendkerekes fém játékautó természetesen szenved hiányosságoktól, de ennek ellenére is érdekes és különleges darab.
A licit ezért a ritka játékért jelenleg 6000 Ft-on áll.

tavos-piko-wartburg-taviranyitos-1976-bol-db1b_1_big.jpg

PIKO Wartburg 353 Police távirányítós autó - Ha Wartburg autóval kezdtem az ajánlót, akkor stílusosan azzal is folytatom. A PIKO cég máig egyik legnépszerűbb játéka a távirányítós Wartburg 353-as, amiből számtalan változat volt egykoron beszerezhető.
A most eladásra kínált játék egy rendőrségi változat, ami megy előre-hátra, jobbra-balra, működik rajta a világítás és a duda is. Az irányjelzők hiányoznak, de ezeket szerintem nem lehetetlenség akár házilag is pótolni.
A licit 1 Ft-ról indult, így érdemes nektek is figyelni a játék árát.

regi-matchbox-kisauto-gyujto-doboz-taska-benne-25-db-jatek-auto-d71b_4_big.jpg

Matchbox kisautók kofferben - Már magában a régi koffer is különleges értéket képvisel, de belül még 25 egykor népszerű kisautót találni.
Szerintemm az autók között azért találni olyat ami nem Matchbox, de a többség az és régi is. A kocsik persze használtak, de ez nem jelenti azt, hogy ne érné meg a csomag a jelenlegi árát bőségesen.
Az aukció jelenleg 12.000 Ft-on áll, ami nem olyan sok ennyi kisautóért.

lemezjatek-orosz-taviranyitasu-lada-1970-es-evek-db1b_1_big.jpg

Szovjet távirányítós autó - Az egyik nagy kedvencem ez a szovjet távirányítós kisautó, ami a maga nemében egészen különleges és érdekes.
A kocsiról levehető a tető többek között, de ami engem mindig magával ragad az a kocsi formája és a távirányítója.
Ez a játék persze az évek alatt már egy kicsit leharcolt állapotba került, de egy gyűjteménybe szerintem még így is simán befér. Jelenleg 7999 Ft-os ajánlattal lehettek nyerők az aukción.

programozhato-bmw-1986-bol-db1b_6_big.jpg

Programozható BMW kisautó - Ismét egy érdekes és különleges játék, ami már a 80-as évekből származik. A programozható játékautókra elég sok példát láthattatok már az oldalon, hiszen az NDK Kybernet vagy a Big Trak és ebbe a sorba tartozik.
Most egy ilyen stílusú BMW-t szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, amit természetesen egyszerűen lehetett programozni. A kocsi mind a mai napig tökéletesen üzemel, ami azért lássuk be nem kis bravúr.
Ha kedvelitek az ilyen játékokat, akkor mindenképpen érdemes ránéznetek az 5000 Ft-os indulóárral hirdetett játékra.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5216294636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása