Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.41.hét
2020. október 04. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.41.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatában igyekszem jó áron megvásárolható, érdekes régi játékokat felkutatni nektek.
Szerintem ezen a héten is sikerrel jártam, így ismét öt igazán különleges játékot tudok megmutatni nektek.

Tartsatok velem ezúttal is egy kis utazásra a régi játékok világába!

ites-karosa-sd-11-taviranyitos-busz-hianyos-mukodo-allapot-a90b_1_big.jpg

ITES Karosa SD11 busz - Egy klasszikus régi távirányítós busz az egykori Csehszlovákiából. Az ITES által gyártott Karosa buszról olvashattatok már a blogon, sőt a Blog TV-ben is feltűnt már.
Nagyon klassz kis játék, amiből mára elég nehéz lett szép állapotú darabot találni. Ennek a játéknak is vannak hiányosságai és hibái, de ez a játék azért elég jó állapotban vészelte át az eltelt 40 évet.
A licit 3000 Ft-ról indul, ami nagyon baráti ár egy ilyen játéknál.

retro-jatek-lemez-helikopter-e70b_2_big.jpg

Lendkerekes helikopter - A 70-es években már szinte minden játékgyártónak megtalálható volt a kínálatában a lendkerekes helikopter. Itthon a Lemezárugyár készített ilyen játékokat, de természetesen tőlünk keletebbre és nyugatabbra is készültek ilyen játékok.
Most egy igazán érdekes formájú helikoptert ajánlok a figyelmetekbe, aminek a gyártójára nem sikerült ráakadnom. A helikopter amúgy szép állapotban maradt meg, így mindenképpen ajánlom a figyelmetekbe a 2000 Ft-ról indult aukciót.

retro-dump-truck-lemez-billencs-auto-lendkerekes-1980-as-evek-b80b_3_big.jpg

MF717 lendkerekes dömper - Ha már régi játék, akkor ne maradjatok kínai játék nélkül. Ez a klasszikus formájú dömper mind bolygókerekes, mind pedig lendkerekes változatban megvásárolható volt.
Ezúttal a lendkerekes változatra akadtam rá. A játékon már látszik az eltelt idő, de ennek ellenére szerintem nagyon szép állapotban van. Az ára fixen 5000 Ft, ami annyira azért nem is veszélyes.

retro-taviranyitasu-auto-eredeti-dobozaban-lengyel-f60b_1_big.jpg

Távirányítós mentőautó - Ezt az érdekes formájú limuzin mentőautót egykoron Lengyelországban gyártotta a Palart. A Palart játékai alapból nem túl gyakoriak, de ez még azok között is egy ritkább darabnak számít.
A kocsi alapvetően jó állapotban maradt meg és még az eredeti doboza is megvan, ami még tovább növeli az értékét az elemes játékautónak.
A licit jelenleg 5500 Ft-on áll, de biztosan lesz ettől jobb ajánlat is.

ujszeru-retro-dobozos-2-db-walkie-talkie-marine-cb-radio-jatek-380b_1_big.jpg

Gyerek Walkie Talkie - A 80-as évek amerikai filmjeiben gyakran feltűnt a gyerekek kezében a Walkie Talkie, amit mindig is irigyeltünk.
Természetesen nyugaton a játékgyártók igyekeztek lépést tartani a filmekkel és folyamatosan érkeztek a filmekben látottakhoz hasonló eszközök. Ez is egy ilyen darab, amit kihúzható antennája és a morzézási lehetőség tett egy kicsit különlegessé.
A gyerekek persze általában sima beszélgetésre használták az ilyen eszközöket egymás között, ami akkoriban egészen különleges élmény volt.
Ezt az élményt idézhetitek most fel a 4999 Ft-os áron kínált eredeti dobozos játékkal.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8216227192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása