Old Timer sorozat Porsche 911 Turbo
2020. szeptember 29. írta: ToyaHSW

Old Timer sorozat Porsche 911 Turbo

wellyporsche_1.JPG

Nagyon-nagyon régen nem osztottam meg veletek új kisautót a Welly féle Old Timer sorozatból, aminek egyszerűen az volt az oka, hogy nem találtam újabb darabokat a Pepcoban.
Ma teljesen más okból jártam az olcsó áruházban, ahol ráakadtam az egyetlen Porsche 911 Turbo kisautóra, ami természetesen azonnal a kosaramban is landolt. Szerencsére az ár változatlan, így még mindig 1490 Ft-ért tudtok egészen pofás kisautókat vásárolni, ami mind játékra, mind pedig dekorációnak igazán alkalmas.

Mielőtt azonban megnéznénk milyen is lett a Welly Porsche 911 Turboja, azért néhány szót érdemes ejteni a Porsche legendás típusáról.

A Porsche gyár egyértelműen legsikeresebb modelljének számít a Porsche 911-es. A kocsi gyártása 1963-ban indult el és az alapkoncepció az volt, hogy egy 2+2 üléses sportkocsit készítsenek, ami mind teljesítményben, mind pedig külalakjában kiállja az idő próbáját.
Ez annyira jól sikerült, hogy a Porsche 911-es gyártása mind a mai napig tart.
Kezdetben farmotors léghűtéses motorral készültek a kocsik szigorúan hátsókerék hajtással, azonban az évek alatt ez a koncepció változott.
Az utolsó léghűtéses Porsche 911-es 1998-ban hagyta el a gyártósort és a helyét a vízhűtéses motor vette át.

A Porsche 911 Turbo, amit 930-asként is emlegetnek 1975-ben mutatkozott be. 3 literes 260 lóerős motorjához egy 4 fokozatú váltó kapcsolódott, aminek segítségével 266 km/h-ás végsebességre volt képes.
A kocsit a hátsó spoiler és a szélesítések tették igazán különlegessé, aminek köszönhetően valóban úgy nézett ki a 911 Turbo mint egy utcai versenyautó.

De nézzük a gyönyörű külsőt mennyire is tudta átadni a Welly játékautó változatban. Általában az Old Timer sorozat darabjaira nem lehet különösebb panasz.
Talán az egyetlen szörnyen nehezen megszokható dolog a kocsik esetében az az egységesen fekete műanyagból készült belső, ami azért rontja az összképet.

A Porsche 911-esre én ezüst színben találtam rá, ami nagyon jól illik ehhez a kocsihoz. A Welly kínálatában sárga és piros színű modelleket is találtam, de a boltban csak az ezüst színűre akadtam rá.
Az Old Timer sorozatra jellemző, hogy az autókon az ajtók nyithatóak és így egy kicsit a belső térbe is bekukkanthatunk. Nincs ez másképp a Porsche 911 Turbo esetében sem, ahol a szokásos fekete belső tér fogad bennünket.
Az ajtó kinyitása azonban nem egyszerű feladat. Mivel itt az ajtókban felhúzott ablakokat találni, így a kinyitás sem könnyű dolog a pontos illesztések miatt. A vezető oldalán még a tükörre ráfogva viszonylag egyszerűen nyílik az ajtó, az utasoldalon már jóval nehezebb dolgunk lesz.
Itt csak a színnel van baj, ugyanis igyekeztek minden apró részletet kidolgozni - ráadásul ilyen árért csodát ne várjon az ember.
Az első és a hátsó lámpák, valamint a jellegzetes spoiler is nagyon szépen ki lett alakítva.
A szép felniken a sorozat többi darabjához valóban gumiból készült abroncsokat találhatunk, ami nagyon csendessé és egyenletessé teszi a kocsi gurulását.
A többi Old Timer kisautóhoz hasonlóan az alváz itt is műanyagból készült, de legalább figyeltek a részletekre és igyekeztek jól kidolgozni azt. A látszik a felfüggesztés és a farmotort is láthatjuk alulról, amit egészen jól sikerült kidolgozni.

Összességében csak azt tudom javasolni mint minden Welly Old Timer kisautó esetében, látogassatok el valamelyik környéketeken található Pepco áruházba és vegyétek meg a nektek tetsző darabot.
Ahogy írtam mind a gyerekeknek tökéletes ajándék, de a gyűjtők is nyugodtan kirakhatják a polcukra ezeket a kocsikat.
Remélem sikerül majd újabb darabokat beszereznem idővel a sorozatból, hiszen annyi klasszikus autó van aminek helye lenne az Old Timer sorozatban.

Ha valakinek van infója vagy egy katalógusa amiben az összes Old Timer sorozatban megjelent autó megtalálható az kérem ossza azt meg velem :)

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6216221592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása