Régi játékokkal is van munka 5. - 3.rész
2020. szeptember 04. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 5. - 3.rész

stretcha_fetcha_15.JPG

Ahogy azt már megszokhattátok péntekenként mindig egy-egy régi játék felújításának lépéseit osztom meg veletek. Jelenleg a Matchbox által gyártott Stretcha Fetcha felújítását követhetitek nyomon a blogon.
Az első részben igyekeztem felmérni a játékot, a második részben a viszonylag nagy méretű ablakokat próbáltam elfogadható szintre hozni, a mai napon pedig a karosszériát igyekszem majd előkészíteni a festéshez.

A festés megkezdése előtt érdemes persze az eredeti rétegeket eltávolítani a karosszériáról és azt fémtisztára takarítani.
Erre több megoldás is alkalmas lehet. A festéket eltávolíthatjátok fizikai (csiszolással) vagy kémiai úton (festék lemarása) úton a fémről.
Ebben az esetben az utóbbi megoldást választottam, amihez a Supralux által gyártott festéklemaró zselét használtam. A zselé hatalmas előnye, hogy nem csepeg, nem piszkol, viszont elképesztően jó hatással távolítja el a festéket.
A kémiai folyamat után a karosszériát nagyon alaposan lemostam, majd pedig csiszoló dörzsivel próbáltam a felületet még szebbé tenni. A csiszoláshoz használható dörzsit vagy szivacsot a festéklemaróhoz hasonlóan a nagyobb barkácsáruházakban egyszerűen beszerezhetitek.

Ezt követően érdemes átnézni a karosszériát és a fém részeken látható sorját eltávolítani egy tűreszelővel. Természetesen előfordulhatnak a karosszérián horpadások és hiányosságok is, ezeket is érdemes ilyenkor a megfelelő töltőanyaggal orvosolni és szépen összecsiszolni a fémmel.
Ha mindennel elkészültünk jöhet a zsírtalanítás és a festés.
A festéshez érdemes magasfényű festéket választani spray formában. Ezekkel gond nélkül festhetitek le a karosszériát akár Ti is.

Bár én most nem jutottam el a festés fázisáig, azért ígérem hogy a kocsi ismét régi gyönyörű fehér színében pompázik majd az összeszerelésnél.

A következő részben az alvázat szedem majd szét és azt újítom fel.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr716190462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása