Willy Whiskers mágneses játék
2020. szeptember 03. írta: ToyaHSW

Willy Whiskers mágneses játék

willywhiskers_1.JPG

A mai napon ismét egy klasszikus régi játékot mutatok be nektek, amivel emlékeim szerint itthon is találkozhattunk kicsit átdolgozott formában. Ez pedig nem lesz más mint a mágneses Willy Whiskers játék.
De mielőtt bemutatnám nektek az angliában gyártott Willy Whiskers játékot, néhány szóban a játék kitalálóiról és gyártóiról, valamint az eredeti változatáról is szeretnék ejteni néhány szót.

A játék eredetijét Wooly Willynek nevezték és Donald és James Herzog fejlesztette ki a Smethport Specialty Companynál. A Smethport Specialty Company családi vállalkozás volt, ahol a két fiú is dolgozott.
A játék egy rendkívül egyszerű és olcsó, azonban ezzel együtt remek ötletet hozott el a gyerekeknek megfizethető áron.
Az ötlet annyi volt, hogy egy rajzolt kopasz fej elé egy átlátszó zárt plexi került, ami mögött vasreszelék volt megtalálható. Ezt a vasreszeléket lehetett egy aprócska mágneses végű bottal  a fej különböző részeire elhelyezni megfelelő ügyességgel.
Az így született művek pedig nagyon viccesek tudtak lenni.
A játékot 29 centtért árulták és nem számítottak hatalmas sikerre. Az első vevő hat tucatot vásárolt a játékból a bolthálózata részére és azt hitte nem is tudja eladni soha. Néhány nap múlva egy újabb 12.000-es megrendelést adott le a játékra, ami ezzel megkezdte világhódító útját.
A játékot beválasztották az évszázad száz legjobb játéka közé, így talán nem véletlen hogy mind a mai napig gyártják ezt a mágneses mókát.

Most azonban nem az eredeti amerikai változatot, hanem az Angliában gyártott Willy Whiskerst szeretném bemutatni nektek, ami szinte 100%-ban megegyezik az eredeti változattal.
A szigetországban a J & L Randall Ltd. készítette a játékot, ami egy kemény kartonpapírból készült keret közepén helyezkedett el.
A karton első oldalán középen helyezkedett el a plexivel borított játéktér, ami mögött egy kopasz fej volt látható némi vasreszelék társaságában. A dekoráció ezen kívül néhány mókásan átalakított fejet mutatott, valamint felül volt olvasható a Willy Whiskers név is.
A játéktér alatt volt megtalálható a mágneses végű botocska, ami mára sajnos elveszett a csomagból.
A kartonlap hátsó oldalán pedig a játék használatához kaptak segítséget a gyerekek és néhány ötletet is találhattak a rajzok között.

Természetesen ez is egy olyan játék, ami nem tud egyszerűen elromlani. Ennek köszönhetően mind a mai napig működőképes. Szerintem valamikor pótolom majd a mágneses botocskát is, de azt hiszem ehhez még szükség lesz egy kevés időre.
Persze a múzeumban is találkozhattok majd a játékkal, de amíg nem láthatjátok személyesen addig néhány fotó segítségével ismerhetitek meg ezt a 60-as években készült régiséget.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6016188456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása