Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.35.hét
2020. augusztus 23. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.35.hét

Jön a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, azonban ezúttal ismét egy kicsit kimozdulok a megszokott aukciós oldalakról. Ezúttal egy általam annyira nem kedvelt hirdetési portál kínálatát néztem át régi játékokért és akadtam ismét néhány gyöngyszemre.
Gyűjtők, nosztalgiázók tartsatok ezúttal is velem!

retro_panel_hazepito_jatek_regi_tarsasjatek_belvarosi_atvetel_323951746230090.jpg

Panel házépítőjáték - Ezt a játékot bemutattam már nektek a blogon szöveges és videós formában, sőt még a Fábry Showban is megpróbáltam belőle valamit összerakni anno.
Azóta se nagyon találkoztam a készlettel, így az építőjátékok gyűjtőinek nagy örömére osztom meg veletek ezt az eladó darabot.
A játék nagyon szép állapotban maradt meg és csak 7000 Ft-ot szeretne kapni érte az eladó.

regi_retro_jatek_414491767777168.jpg

Jégkorong játék - Vannak olyan játékok, amelyeknél lényegében csak a gyártás helye változik maga az elv az állandó. Ilyen az asztali jégkorong játék is, amelyet számtalan országban gyártottak, de mindenhol azonosak voltak a működési elvek.
Ezúttal egy Finnországban készült változatot ajánlok a figyelmetekbe, ami egészen jó állapotban maradt meg. A két kapu hiányzik, de ilyen apróságok a mai technikával már elég könnyen pótolhatóak.
Csak személyes átvétel jöhet szóban ennél a játéknál, de szerintem ez sok embernél megoldható feladat.

regi_retro_ujszeru_chemoplast_csehszlovak_minigolf_jatek_tarsasjatek_811551765658561.jpg

Mini golf - A Csehszlovák Chemoplast játékaival sokszor találkoztunk gyerekként. Általában műanyag játékokban utazott a cég és nagyszerű, ötletes játékokat készítettek.
Ilyen volt ezek között a Mini golf is, ami most hiánytalanul, eredeti dobozában keresi új gazdáját. A játékért az eladó 3500 Ft-ot szeretne kapni, ami egyáltalán nem magas ár ezért a régi különlegességért.

regi_retro_orosz_szovjet_autos_domino_gyerek_jatek_504681761225888.jpg

Autós dominó - A szovjet játékgyártók is ötletesen igyekeztek egykoron felkelteni a gyerekek figyelmét. Mivel is lehetne a fiúk figyelmét jobban lekötni, mint autók képével.
Ezt vették alapul az autós dominó elkészítése során, amit lényegében az eredeti dominóval megegyező szabályok szerint kellett játszani.
Igazi ritkaság ez a játék is, ami tényleg nagyon szép állapotban és hiánytalanul vészelte át az eltelt éveket.
Az eladó 3600 Ft-os áron válik meg ettől a kincstől.

regi_retro_funtronics_electronic_jacks_gyorsasagi_reflex_jatek_mattel_913941713705492.jpg

Funtronics Electronic Jacks - Egy régi elektromos játékon is megakadt a szemem az oldalt böngészve, amit még a Mattel készített.
A Funtronics Electronic Jacksben a feladat az volt, hogy a sorban felvillanó fényeket a megfelelő sorrendbe villantsuk fel a gombok segítségével. Leginkább az MB által gyártott Simonra hasonlított a játék, de mégis attól egy kicsit eltért.
Az eredeti dobozos játékért 6000 Ft-ot kér az eladója, ami egy elektromos játékokkal foglalkozó gyűjtő számára szerintem elfogadható ár.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4216173412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása