Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.34.hét
2020. augusztus 16. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.34.hét

Bár tegnap elmaradt a Blog TV megszokott adása, de ez nem jelenti azt hogy a blog frissítése leállt volna. A jövő héten természetesen Blog TV-ből is új részt kaptok, addig azonban jön a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben ismét öt érdekes játékot kerestem nektek a hazai aukciós oldalak kínálatából.

Tartsatok ezúttal is velem!

trabant-601-felhuzos-modell-anker-ddr-retro-regiseg-2-77fa_2_big.jpg

Anker óraműves Trabant - Az Anker által gyártott Trabantot egészen biztosan nagyon sokan ismeritek. Általában lendkerekes változatban találkoztunk a forgatható elsőkerekekkel rendelkező műanyag kisautóval.
Most egy óraműves szerkezettel szerelt változatot ajánlok a figyelmetekbe, ami eredeti dobozzal várja új gazdáját. A licit a játéknál 10.000 Ft-ról indul.

e-retro-orosz-flipperszeru-golyos-jatek-a7fa_1_big.jpg

Szovjet Tivoli játék - A Tivoli játékokat személy szerint nagyon kedvelem. A maguk egyszerűségében nagyon szép darabokat készítettek ezekből a játékokból, ahol a tábla dekorációjával lehetett elrabolni a gyerekek szívét.
Természetesen az egykori Szovjetunióban is készültek ilyen játékok, amelyek közül most egy erdei életképet tartalmazó darabot mutatok nektek.
A játékhoz indulóára nagyon kedvező, hiszen csak 2500 Ft-ra tartja az eladó ezt a kincset.

dmsz-versenyauto-f7fa_1_big.jpg

DMSZ versenyautó - A DMSZ játékok hatalmas népszerűségnek örvendenek a gyűjtők körében. Ez persze nem véletlen, hiszen ezekkel a játékokkal nagyon sokan találkoztunk gyerekként.
Most egy versenyautót ajánlok a figyelmetekbe, ami egészen szép állapotban maradt meg. Vannak rajta hiányosságok, de ezeket nem annyira bonyolult pótolni a mai technikával.
Az eladó 5500 Ft-ról indította ezt az aukciót.

regi-piko-taviranyitos-teherauto-17fa_1_big.jpg

PIKO dömper - A PIKO játékgyár a 80-as években készítette el a PIKO Kipper nevű játékát, aminek igazi érdekessége, hogy a kormányzást itt már nem bowdenes megoldással, hanem elektromotorral oldották meg.
Egy igazán különleges játékról van szó, ami mind méretében, mind pedig formájában és kidolgozásában érdemes hogy egy gyűjteménybe folytassa pályafutását.
A játék ára jelenleg 120 Ft-on áll, ami egyáltalán nem magas összeg érte.

lengoteke-retro-regi-jatek-63fa_1_big.jpg

Lengőteke - Ha az emlékezetem nem csap be, akkor az egykori Csehszlovákiából származik ez a műanyagból készült lengőteke játék, amivel a lakásban lehetett játszani.
A bábúkat fel kellett állítani, ami után az állványra fel kellett függeszteni a madzagon lógó golyót és máris indulhatott a tarolás.
A 80-as évek elejének klasszikus darabja, mi nekünk is megvolt gyerekként.
Most az élményt Ti is átélhetitek 2999 Ft-os fix áron.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1316165942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása