Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.30.hét
2020. július 19. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.30.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe ajánlani.
Szerintem ezúttal is egészen pofás játékokra akadtam rá, így mindenképpen érdemes velem tartanotok ezúttal is.

retro-taviranyitos-auto-renault-5-faea_5_big.jpg

RC Renault 5 Turbo - A Renault 5 Turbo a 80-as évek egyik kultikus autója volt, ami mind közúton, mind pedig a versenypályákon kiválóan teljesített.
Szinte természetes ilyen esetben, hogy játék változatban a gyerekek számára is elérhetővé váltak az autók egykoron. A Radio Shack a távol-keleten gyártatott RC irányítású Renault 5 Turbója nem egy túlbonyolított szerkezet, de a gyerekeknek akkoriban hatalmas örömet szerzett.
Most a játék által nyújtott élményt élhetitek újra, ha lecsaptok az 5000 Ft-os induló áron hirdetett eredeti dobozos autóra.

taviranyitos-csajka-gaz-jatekauto-9dea_1_big.jpg

Norma Limuzin - Ezt a szovjet távirányítós autót a Norma cég gyártotta. A Norma játékok viszonylag népszerűnek számítanak, de az egyik legkedveltebb darab a képen is látható limuzin.
A külsejének köszönhetően egészen egyedi látványt nyújt, amit a teljesen átlátszó tető még szebbé is tesz. A limuzin természetesen a szokásos távirányítóval került felszerelésre, ami annyira nem volt jó megoldás akkoriban.
A most eladásra kínálat darab parádés állapotban van, így a jelenlegi 5500 Ft-os ár szinte semmi érte.

tortenelmi-fejtoro-retero-1fea_1_big.jpg

Történelmi fejtörő - A Történelmi fejtörő játékot már néhányszor ajánlottam a gyűjtők figyelmébe. A remek grafikákkal díszített lapokon egy-egy történelmi esemény látható, amit a képet nézve kellett kitalálni.
Klasszikus műveltségi játék, de azok közül is a nehezebbek közé tartozott ez a kártyalapokat tartalmazó csomag.
Az ára 4000 Ft fixen és ennyit szerintem meg is ér ez a régi magyar játék.

regi-elemes-buggy-hong-kong-1fea_1_big.jpg

Flip-Over Buggy - Néhány olvasónak ismerős lehet ez a játék, hiszen a blogon már bemutattam nektek a Hong Kongban gyártott Flip-Over Buggy autót, sőt annak hazai változatát is.
Jellemzője volt a játéknak, hogy rendkívül meredek emelkedőkön is felment, sőt a falhoz érve megmászta azt majd ennek köszönhetően felborult és az ablakkereten található antenna segítségével ismét a kerekeire fordult és folytatta az útját.
Igazi régi kincs a 80-as évek elejéről, ami egészen szép állapotban maradt meg. Sajnos az elemtartó fedele hiányzik, de ezt 3D nyomtatással egyszerű pótolni. Ha hiányzik a gyűjteményetekből ez a játék, akkor érdemes most lecsapnotok a 2500 Ft-os áron hirdetett darabra.

regi-retro-olimpiai-sport-kartya-kvartet-kvartett-nagyon-ritka-szep-allapotban-1dea_1_big.jpg

Olimpiai sportkártya - A különböző régi kártyák általában a gyűjtők egy bizonyos rétegét mozgatják meg. A kártyák közül persze a legnépszerűbbnek az autóskártyák számítanak, de ha kicsit nyitottabbak vagytok akkor kincseket is találhattok.
Ilyen kincs a majdnem hiánytalan olimpiai kártya, amiben különböző sportágak remek rajzai díszítik a lapokat. Sajnos két sportág hiányzik, de a pakli így is elég különlegesnek számít.
A csomag ára fixen 5000 Ft, ami egyáltalán nem veszélyes egy ilyen ritkaságért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4416036948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása