Sárga Angyal társasjáték
2020. július 16. írta: ToyaHSW

Sárga Angyal társasjáték

sargaangyal_1.JPG

Bár még nem nevezném retronak a ma bemutatásra kerülő játékot, de azért már nem egy mai darabról van szó. Amiért mégis bemutatom nektek az a különlegessége, érdekessége, valamint az hogy nem egy túlságosan gyakori darabról van szó.
Ezúttal a Magyar Autóklub által kiadott Sárga Angyal társasjátékkal ismerkedhettek meg.

Talán emlékeztem még az elmúlt időkből, amikor egy SIKU által gyártott kamionos mobil műszaki állomást bemutattam nektek. Az a játék 2000-ben készült, a 100 éves Magyar Autóklub tiszteletére. A Sárga Angyal társasjáték szintén ekkor készült és promóciós célokra gyártották.

De milyen játék is volt a Sárga Angyal, ami Egy mosoly kíséri az úton szlogennel a dobozán várta a játékosokat? Lényegében egy egyszerű dobókockás Gazdálkodj okosanra hajazó játék volt, amit 2, 3 vagy 4 játékos tudott játszani.
Persze itt a Forintot már Auróra cserélték, de a játék lényege és elve nagyon hasonló volt a népszerű játékéhoz. A feladat viszonylag egyszerű volt, az autónkkal el kellett jutni a start vonaltól a célig.
Persze ez nem volt annyira egyszerű feladat mint ahogy itt leírtam.
A táblán a számozott mezők mellett különböző piktogramok is szerepeltek, amelyek vagy pozitív vagy pedig negatív irányba tudták befolyásolni az utazásunkat.

A piktogramok között megtalálhatunk Magyar Autoklub logóval ellátottat, Klub Petrol üzemanyagtöltőset, de a sima benzinkút és a műszaki hiba is megtalálható a táblán sok más aprócska piktogram mellett.
A játék során fontos szerepet játszik a pénz, aminek a szerepét a játékban az Auro tölti be. A kocsinkat gyakran kell javíttatni, tankolni, de még a Magyar Autóklub tagsági igazolványért is fizetnünk kell.
Bár ebben a játékban nincs szerencsekártya, de azért bizonyos mezőkön dobhatunk a rajzokkal díszített nagy kockával, ami számtalan előnyt biztosít a szerencsés játékos számára.

A játék akkor ér véget amikor minden játékos beérkezett a célba. Ekkor összeszámolásra kerülnek a nála található kártyák, a megspórolt és a helyezésért járó összeg és az nyeri a játékot, akinek a legtöbb pénzt sikerült az utazás során összegyűjtenie.
Egyáltalán nem volt lényeges a játék során a sebesség, így itt simán lehetett az utolsóból is első, ami még fokozta egy kicsit az izgalmakat.

A kidolgozásról szintén ejtenem kell néhány szót. A tábla sajnos nem olyan vastag kartonlap amit megszokhattunk a régi időkben, hanem attól sokkal gyengébb és jóval sérülékenyebb karton.
A tábla grafikájára mondhatnám, hogy szép, de ez sem lenne igaz, hiszen nem kell nagy fantázia számozott köröket és néhány logót elszórni egy kartonlapon.
A figurák természetesen autó formájúak és mint említettem már két dobókocka tartozik a játékhoz. Az egyik a megszokott számozott kocka, míg a másik rajzokkal van díszítve.

A játék doboza viszont nekem tetszik. A fedélen látni néhány Sárga Angyalt, míg a tábla belső oldalán a szabályok olvashatóak. A dobozon a Magyar Autóklubra jellemző sárga-két szín uralkodik, ami nagyon jól mutat.

Ahogy írtam már ez a társasjáték kereskedelmi forgalomban soha nem volt megvásárolható. Ez teszi egy kicsit különlegessé ezt a társasjátékot.
Nem tudom kinek van a gyűjteményében ilyen játék, de remélem kommentben hozzászól majd.

Én örülök hogy van egy ilyen játék is a gyűjteménybe, ami ráadásul családi tulajdon. Itthon mi is kipróbáltuk és remekül szórakoztunk is vele.
Természetesen a múzeumban majd Ti is találkozhattok ezzel a játékkal is, de addig jönnek a megszokott fotók.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8916010042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása