Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.24.hét
2020. június 07. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.24.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem érdekes és különleges régi játékokat megosztani veletek, amelyekkel a gyűjteményeteket is gazdagíthatjátok.
Ezen a héten ismét a legnagyobb hazai aukciós oldal kínálatát böngésztem át és természetesen pár dolgon ezúttal is megakadt a szemem.

Tartsatok velem most is egy kis nosztalgikus utazásra a régi játékok világába!

kuriozum-az-elso-videoton-tv-jatek-1981-sportron-101-remek-allapotban-sajat-dobozaban-d1ea_4_big.jpg

Videoton Sportron TV játék - Kezdjük is a sort a magyar elektromos játékok közül az elsővel a Videoton Sportron TV játékkal. Ez természetesen egy teljesen egyszerű PONG játék volt, amiben jégkorongot, teniszt, falteniszt játszhattunk a barátainkkal a televízió képernyőjén.
A kezdetleges grafika ellenére ez akkoriban szinte maga volt a csúcs számunkra és órákat tudtunk eltölteni a fekete-fehér képet adó játékgép előtt.
Most ezt az élményt hozhatjátok újra az otthonotokba. A játéknak van valamilyen minimálára, de azért egy licittel érdemes próbálkoznotok hátha szerencsétek lesz...

blk-led-star-retro-senzoros-elektronikus-tarsasjatek-tiszababolna-i-mgtsz-ritkasag-30ea_1_big.jpg

BLK Led Star - A Tiszabábolnai MGTSZ által készített szenzoros társasjáték egy igazi különlegesség, amivel egészen biztosan nem fogtok túlságosan gyakran találkozni.
Bár a játék egy cseppet hiányos, de mégis eredeti dobozzal, kezelési utasítással vár benneteket. Mivel ebbe a játékba már elemet sem olyan könnyű szerezni, így az elemtartó fedelének és néhány bábúnak a hiánya annyira nem is veszélyes.
Ez a játék leginkább már érdekességnek vagy dekorációnak jó a ritkasága miatt.
Az ára 9500 Ft fixen.

ket-karika-ketkarika-gombfoci-szintologato-bognar-buvos-golyo-buvos-domino-regi-ugyessegi-jatekok-3fda_1_big.jpg

Logikai játék csomag - A logikai játékok népszerűsége a 70-es, 80-as években ívelt meredeken felfele. Ekkor érkezett meg a Rubik kocka és néhány hasonlóan ötletes társa is.
Most egy csomagban megvásárolhattok néhány ilyen régi logikai játékot. A licit ebben az esetben 3600 Ft-ról indul és szerintem nem is fog sokkal magasabbra kúszni, így ha érdekelnek a logikai játékok benneteket, akkor érdemes figyelnetek az aukciót.

regi-retro-ites-skoda-120-ls-palcas-auto-elado-1ft-rol-nma-efda_1_big.jpg

ITES Skoda 120 LS - A Skoda 120 LS egy viszonylag ritka ITES játéknak számít itthon. A régi elemes játékot távirányítós és pálcás irányítású változatban is gyártották.
Most egy pálcás darab került kalapács alá, amire akár Ti is licitálhattok. 
Persze hibák és hiányosságok azért akadnak a játékon, de a ritkasága miatt mindenképpen érdemes figyelni a jelenleg 12.500 Ft-on álló játék aukcióját.

retro-trafikaru-jatek-kard-es-huvely-magyar-1ft-nma-00ea_1_big.jpg

Műanyag kard - Gyerekkorunkban szinte minden fiúnak volt legalább egyszer műanyag kard a kezében. Ezeket a játékokat számtalan változatban gyártották és általában vásárokban vagy trafikokban vásárolták meg nekünk a szüleink, nagyszüleink.
Ha szeretnétek újra egy kicsit gyereknek érezni magatokat, akkor most egy szép állapotban megmaradt karddal felidézhetitek a gyerekkori emlékeiteket.
A licit 1 Ft-ról indul, így érdemes rátennetek egy aukciófigyelőt erre a játékra is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6515753044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása