MS-103 óraműves lépkedő kiskutya
2020. május 26. írta: ToyaHSW

MS-103 óraműves lépkedő kiskutya

ms-103_1.JPG

A mai napon ismét egy érdekes régi játékot mutatok be nektek. A választásom az MS-103-as jelet viselő Kínában gyártott kiskutyára esett, ami a felhúzós szerkezet megfeszítése után tipegve elindult előre.
Régebben a blogon mutattam már be nektek hasonló elven működő szovjet űrjárművet is, ott is a lábak pakolgatásán múlt a haladás sebessége és iránya.

Az MS-103-as legnagyobb érdekessége, hogy szinte semmi információt nem találtam a játékról. A formájából és a díszítéséből kiindulva a család megszavazta, hogy az óraműves szerkezettel ellátott játék leginkább egy kutyára emlékeztet.
Ezzel nehéz is lenne vitatkozni, amikor a játék felső részén két lefele konyuló fület is találhatunk.

Az MS-103 teste teljes egészében lemezből készült és összesen a négy láb lett műanyagból kialakítva. A játék felső része egységes barna festést kapott és itt meg is lett rajzolva az állatkánt szemei, orra és szája is.
A alsó rész kék pöttyös grafikát kapott, ami arra utal hogy a figuránk színes nadrágot visel.
A játék alsó részében található meg az óraműves szerkezet, amit megfeszítve azonnal elindul a játék előre.
A kellemesen totyogó figura egészen szórakoztató és vicces látványt nyújt.
A felhúzós szerkezet fix és nem kell hozzá extra kulcs

Az alsó rész legalján található a MS-103-as típusjel, amiből azonnal lehet tudni hogy egy kínai játékkal lesz dolgunk.
Persze ha már kínai játék, akkor próbáltam rákeresni az interneten, de csaj néhány kevés információval rendkező weboldalra jutottam el.
A játék amúgy darabokban és üzemképtelen állapotban került hozzám és csak gondos munkával sikerült ismét hadra fogható állapotba hozni.

Természetesen az óraműves kutyát a több játékhoz hasonlóan majd láthatjátok a múzeumban, de amíg személyesen nem tudom megmutatni nektek ezt a kincset maradnak a megszokott fotók.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7915718518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása