Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.21.hét
2020. május 17. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.21.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben ezúttal is igyekeztem öt jó áron megvásárolható régi játékot keresni nektek a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Ezúttal is ráakadtam néhány gyöngyszemre, amire szerintem érdemes nektek is figyelmet szentelni és esetleg licitálni is.

Tartsatok ezúttal is velem egy kis nosztalgikus időutazásra a régi játékok világába!

regi-retro-kvartett-autos-kartya-szep-allapot-40-lap-1-ft-nma-4bda_11_big.jpg

Autó kvartett kártya - Az autóskártyák gyerekkorunk nagy kedvencei közé tartoztak. A klasszikus kék, piros és sárga hátú csomagok még ma is a gyűjtők keresett játékai közé tartoznak.
Ezúttal egy szép állapotban megmaradt kék hátlapos csomagon akadt meg a szemem, ami talán a legkönnyebben megszerezhető darabok közé tartozik, de sokak számára így is kincset érhet.
Az aukció 1 Ft-ról indul, így érdemes figyelnetek a licitálás alakulását.

retro-ites-skoda-110-r-drotos-tavos-auto-0bda_1_big.jpg

ITES Skoda 110R távirányítós autó - Általában elég ritkán teszek be az ajánló rovatba hiányos játékot. Akkor szoktam kivételt tenni, ha olyan különlegességről van szó, ami még hiányosan is komoly értéket képvisel.
Ilyen a mai darab is, ami nem más mint egy távirányítós ITES Skoda 110R vagy ahogy itthon ismertük a Skoda Coupe. A kocsinak hiányzik az első lökhárítója és a távirányító sincs éppen a helyzet magaslatán, de ezek a hibát azért orvosolhatóak, így azt javaslom akit érdekel a játék az tegye meg a tétjét.
A licit jelenleg 10200 Ft-on áll.

piko-mars-mukodik-nagyon-szep-allapotban-bada_4_big.jpg

PIKO MARS Kran - Egy klasszikus NDK-ból származó távirányítós játékon akadt meg a szemem. A PIKO Mars Kran egy hernyótalpas darus jármű, aminek egy testvére is volt ami billenőplatóval került a boltok polcaira.
A régi NDK játék tökéletes állapotban maradt meg, így mindenképpen érdemes azoknak figyelniük az aukciót, akik foglalkoznak távirányítós játékokkal.
A licit ebben az esetben 10.000 Ft-ról indul.

retro-orosz-gyerek-szamitogep-hasznalati-utmutatoval-dada_8_big.jpg

Szovjet Gyermekszámítógép GYSZ-1 - Igazából fogalmam sincs, hogy ezt mire lehetett használni, de valószínűleg vezetékek dugdosásával különböző műveletek elvégzésére és égők kivillantására volt alkalmas a gép.
Nem lehet túlságosan gyakori darab, így mindenképpen ajánlom a gyűjtők figyelmébe.
Aggódni nem kell, ugyanis a majdnem teljesen hiánytalan játékhoz tartozik magyar nyelvű kezelési utasítás is.
Az ár fixen 10.000 Ft.

lemez-jatek-auto-fada_1_big.jpg

MF-782 Circus Animal Truck - Nem lehet ajánló kínai játék nélkül, így kerestem egy vállalható darabot. Az MF-782-es teherautónak igazi érdekessége, hogy a belsejében egy oroszlán is található.
A cirkuszos szállítóautó persze nincs már igazán szép állapotban, de nem menthetetlen.
Az ára 5000 Ft, ennyit pedig szerintem érdemes rászánnotok ha gyűjtők vagytok.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2715703662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása