Régi játékokkal is van munka 3. - 3.rész
2020. május 15. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 3. - 3.rész

metalcarfelujitas_1.JPG

Bár szokatlan módon a héten volt egy extra rész, de azért alapvetően a péntek marad a felújításokkal foglalkozó nap. Akik követik a blogot pontosan tudják, hogy jelenleg egy Metalcar Mercedes-Benz 208D felújításába vágtam bele.
Az első részben külsőleg vettem szemügyre a játékot és mértem fel a hiányosságokat, az ezt követő részben pedig a szétbontás következett.

A játék tehát szét lett szedve darabokra, így már semmi nem állhat az útjában a felújításnak. A leglátványosabb művelet természetesen a karosszéria felújítása és időben is ez tart a legtovább.
Természetesen mivel látványos és hosszú művelet, így ezzel folytattam a munkát.
Ahogy azt a képeken is láthattátok a festés elég viseletes lett az évek során. Elkerülhetetlenné vált a teljes felújítás, aminek első lépése a régi festékrétegek eltávolítása.

Ehhez egy egyszerű kézi csiszológép teheti a legjobb szolgálatot a számotokra (ezt a későbbi felújítások során is tudjátok majd használni), de akár kézi erővel is nekivághattok a munkának, de a szűk helyeken nagyon nehéz dolgotok lesz.
A gépi megoldáshoz ajánlom, hogy valamelyik kínai áruház oldalán írjátok be a "mini hand drill' kifejezést és válasszatok egy szimpatikus 220V-os darabot magatoknak sok kiegészítéssel.
Ha ilyen vagy olyan úton sikerül eltávolítanotok a festéket, akkor jöhet egy alapos mosás és zsírtalanítás. Erre nagyon fontos időt és figyelmet szentelnetek, ugyanis a festés során majd előnyötök származik belőle.
A játékot érdemes száradni hagyni, hogy a rejtett helyeken megbúvó folyadékok is eltudjanak párologni és csak utána nekifogni a festésnek.

Természetesen mint minden esetben itt is az alapozás az első lépés. Legalább egy réteg alapozóra mindenképpen szükség lesz a festés során, ugyanis ez a fedőréteg tapadását is nagyban megkönnyíti.
Az alapozó bár úgy tűnhet nagyon gyorsan szárad, azért érdemes kivárni a flakonon előírt száradási időt a fedőréteg felhordása előtt.
Ha sikerül türelmesen várnotok, akkor a teljes száradást követően jöhet a fedőréteg. Ezt érdemes több lépésben és több rétegben felhordani a kisautóra. Én is így tettem a Metalcar Mercedes-Benz 208 D esetében, ami az eredetihez nagyon hasonló kék színt kapott.
Három réteg festék került fel a játékra, aminek a száradása után még egy lakk réteget is kapott a karosszéria.

Az eredményt magatok is láthatjátok a képeken. Szerintem egészen jól sikerült a játék külsőre. A következő lépésben a műanyag elemekre térek majd ki. Pótlom a hiányzó alkatrészeket és egy érdekes trükköt is mutatok majd nektek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6915696838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása