Régi játékokkal is van munka 3. - 1.rész
2020. május 08. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 3. - 1.rész

metalcarfelujitas_1.JPG

Ahogy azt az utóbbi hónapokban megszokhattátok a pénteki napokat a játékok felújításának szentelem. Az elmúlt időszakban az oldalon nyomon követhettétek egy bolygókerekes és egy távirányítós Formula 1-es autó felújítását is.
Most úgy gondoltam egy olyan területen próbálom ki magam, amiben még én sem vagyok igazán tapasztalt, ez pedig a Matchbox méretű fém kisautók felújítása.

A gyűjteményben az ilyen játékokból is akad néhány leharcolt de még menthető darab, így a következő hetekben egy ilyen autót veszek majd kezelésbe.
Első bemutatóban a hazai Metalcar által gyártott Mercedes-Benz 208D rendőrségi feliratokkal ellátott furgont igyekszem majd felújítani (remélem sikerül majd).

A Metalcar a 80-as években a hazai kisautók gyártásának meghatározó szereplője volt, aki számos nagy cégnek dolgozott be.
Természetesen a bedolgozás eredményeként ezek a kisautók Metalcar név alatt feltűntek a hazai trafikok, vásárok portékái között is az eredeti játékok árának töredékéért.
A Metalcar játékok a 80-as években is nagyon népszerűek voltak és még manapság is szívesen vásárolnak ilyen kisautókat a gyűjtők.
Sajnos ezekből a játékokból nagyon kevés maradt meg szép állapotban. A nálam megtalálható rendőrségi mikrobusz is a rossz állapotú játékok táborát erősíti, így a felújítása igazán szép feladat lesz.

Természetesen ebben az esetben is érdemes az első lépésben egy alapos állapot felméréssel belevágni a felújításba. Külsőleg azonnal látszik, hogy a festés meglehetősen viseletes. Szerencsére a Police matricák szép állapotban maradtak meg, azonban a kocsi elején a lámpa és a hűtőmaszk matricája elveszett.
Az ablakok egy kicsit karcosak és sajnálatos módon a hátsó ajtók is hiányoznak a játékról. Ez utóbbi persze különösebben nem meglepő, hiszen a közel 40 éves játékon ezek az elemek műanyagból készültek és rendszeresen letörtek vagy kipattantak a helyükről, ami egyenlő volt az elvesztésükkel.

A felújítás ebből az állapotból indul majd, amit természetesen igyekszem megfelelően dokumentálni, hogy a későbbiekben ha kedvetek van Ti is bele tudjatok vágni egy ilyen projectbe.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2815672316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása