Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.20.hét
2020. május 10. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.20.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben ezúttal is érdekes régi játékokkal találkozhattok a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Remélem ismét sikerült öt olyan régi játékot összegyűjtenem, amire mind a gyűjtők, mind pedig a nosztalgiázók elégedetten csettintenek.

Tartsatok velem ezúttal is!

muanyag-2-eltu-auto-elemes-f8da_1_big_1.jpg

Szovjet elemes kétéltű jármű - Az egykori szovjet játékipar számtalan érdekes játékkal kedveskedett a gyerekeknek. Ezek közé tartozott többek között ez az elemes kétéltű jármű is, ami egyaránt megállta a helyét a parkettán és a fürdőkádban is.
Az eladásra kínált darab nagyon szép állapotban maradt meg, így érdemes figyelemmel kísérnetek a 3000 Ft-ról indított aukciót.

kinai-lemez-jatek-busz-f8da_1_big.jpg

ME-083 bolygókerekes busz - Természetesen ezúttal sem kell nélkülöznötök a kínai játékokat. Ezúttal az ME-083-as bolygókerekes buszon akadt meg a szemem, ami egy igazi különleges darab.
Az Autobus de Luxe néven is ismert játék formájával és kidolgozásával szerintem minden gyűjtőt levesz a lábáról. A most eladásra kínált darab ráadásul nagyon szép állapotban maradt meg.
A kikiáltási ár ebben az esetben 5000 Ft. ami egyáltalán nem sok egy ilyen szép kincsért.

anker-piko-jupiter-f8da_9_big.jpg

PIKO Jupiter távirányítós űrjármű - Az egykori NDK-ban nagyszerű és különleges játékok készültek. A távirányítós játékokat általában a PIKO készítette, akiknek a most ajánlóba került rakétás űrjárművet is köszönhetjük.
A Jupiterhez tartozott egy rakéta is, amit a játék természetesen ki is lőtt az állásról.
A játék nagyon szép állapotban maradt meg ezúttal is és még a mindig hiányzó rakéta maradványát is megkapjátok a távirányítós járműhöz.
A licit ebben az esetben 4000 Ft-ról indul.

muanyag-versenyauto-f8da_1_big.jpg

Műanyag versenyautó - Egy nagyon szép Formula 1-es műanyag versenyautón akadt meg a szemem. Ez egy egyszerű gurítható játékautó, ami mind kidolgozásával, mind pedig színeivel engem azonnal meggyőzött.
Remélem köztetek is akad olyan, aki szívesen látna egy ilyen régi autót a gyűjteményében.
A licit 3000 Ft-ról indul a játékért.

lemezarugyar-lendulet-jaguar-2-db-egyben-f8da_2_big.jpg

Lemezárugyár lendkerekes Jaguar - Szerintem aki a 70-es, 80-as években volt gyerek az pontosan emlékszik a lendkerekes Jaguár kisautóra, amit a Lemezárugyár készített.
Most két darabhoz juthattok hozzá egészen kedvező áron, amelyekből szinte gyerekjáték lesz egy tökéletes állapotú darabot összerakni. Én egészen biztosan a kicsit jobb állapotban megmaradt feketét tenném kompletté és a szürkét használnám donornak.
Persze ezt a kérdést majd a vásárlónak kell eldöntenie :)
A licit ebben az esetben is 4000 Ft-ról indul, ami tényleg nem pénz ezért a két játékért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2415678294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása