Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.18.hét
2020. április 26. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.18.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben ismét igyekeztem nektek öt jó áron megvásárolható, érdekes régi játékot összegyűjteni.
Már megszokhattátok, hogy időnként elhagyom a legnagyobb hazai aukciós oldalt, így nem lesz meglepetés számotokra, hogy ismét más oldalon nézelődtem.

Remélem mind a gyűjtők, mind pedig a nosztalgiázók számára érdekesek lesznek a mai játékok is.

b17099eb2b48eb4f18317925a53bc6f8-retro-domino-55-db-os-hianytalan-jo-allapotban.jpg

Színes dominó - A Vörsas által gyártott Színes Dominó játék a 80-as évek egyik klasszikus darabjának számít. A játék lényegét tekintve egyáltalán nem tér el a hagyományos dominóktól, mindössze a piros szín amivel a gyártól igyekezett feldobni a játékot.
Manapság már elég ritkán találkozni hiánytalan és szép darabbal, így talán érdemes elgondolkodnotok nektek is a 600 Ft-ért kínált játék megvásárlásán.

6bf9f37edf827dd7390d810ee07d4239-regi-lemezauto.jpg

ME-699 tűzoltóautó - Nem is lenne igazi az ajánló rovat, ha nem szerepelne benne legalább egy kínai játék. Ezúttal az ME-699-es bolygókerekes tűzoltóautón akadt meg a szemem, ami egy igazi klasszikus darabnak számít.
A képen is látható játék egy kicsit megkopott már az eltelt évek alatt, de legalább hiánytalannak tűnik. Sajnos a működéséről nincsenek információk, de általában ezekben a játékokban nem szokott elromlani semmi.
A lemezből készült autó ára 5000 Ft.

b6c7933f3706957dbb758a1332034b0e-retro-muanyag-jatek-triola.jpg

Triola hangszer - A 70-es, 80-as években számtalan apró hangszert készítettek a gyerekeknek. Ezek közé tartoztak a különböző megoldásokkal elkészített fúvós harmónikák.
Ezek közül volt az egyik az NDK-ban gyártott, műanyagból készült Triola is, aminek leginkább a színes gombjaira emlékeznek sokan. Ha neked is volt ilyen gyerekkorodban és most szeretnéd újra kipróbálni a hangszert, akkor a 2500 Ft-os áron eladó darabot neked találták ki.

c192ce50f463d223e2ff76e0179a055e-morze-keszulek-fulhallgatoval-1969-es-ddr-ndkkezelesiutasitasdoboz3m-es-hosszabbito-kabelel.jpg

Prefo Morze játék - A német játékgyártók a legkülönlegesebb és legelképesztőbb ötleteket is megvalósították (ezeket később a szovjet játékgyártás pedig átvette tőlük). Ilyen elképesztő ötlet volt a Morze játék, ami tartalmazott egy adó készüléket és egy fejhallgatót. Ezek segítségével egy másik hasonló készülékkel lehetett kapcsolatot létrehozni kábel segítségével - amihez persze még egy ilyen játékot meg kellett vásárolni.
Igazából eddig még nem láttam, de mivel Prefo és NDK, így sokak számára érdekes lehet. Sajnos a doboznak csak a felső része maradt meg, de az alsó részt lényegében különösebb gond nélkül le lehet gyártani és akkor a játék a megérdemelt dobozában pihenhet egy gyűjteményben.
Az eladó 2500 Ft-ot szeretne kapni ezért a ritka játékért, ami egyáltalán nem veszélyes összeg.

7e0d23b256f2a1f63e625f90e026f438-hadmuvelet-strtegiai-tarsasjatek-retro-1980-as-evekbol-kadari-erabol-bazar-aru.jpg

Hadművelet társasjáték - A Szabad Játék GM által kitalált és a Skála-Coop által forgalmazott Hadművelet társasjáték a 80-as évek egyik slágerének számított.
A játék hatalmas táblával, igényesen elkészített figurákkal várta a gyerekeket. A dobozon nem véletlenül szerepel a taktika és logika szó, ugyanis a játék során mind a kettőre nagy szükség volt. 2-4 játék játszhatta egymás ellen a játékot, ami szerintem még ma is megállja a helyét.
Az eladó 5000 Ft-ot szeretne kapni a társasért, de tehettek neki ettől eltérő ajánlatot is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2915642604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása