Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.16.hét
2020. április 12. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.16.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatában merültem el ezúttal is.
Szerintem ismét sikerült öt érdekes és különleges régi játékot kiválasztanom, amit mind a gyűjtők, mind pedig a nosztalgiára fogékonyak szívesen nézegetnek.

Kezdődjön hát az eheti időutazás!

videoton-retro-tv-jatek-2dca_1_big.jpg

Videoton TV játék - A 80-as évek legelején igazán nagy számnak számított, ha valakinek volt egy TV játéka. Ezek általában Videoton típusúak voltak, amelyekből a zöld színű került igazán sok háztartásba.
A klasszikus Pong játék mára igazi kincs lett, amire sokan vágynak. Most egy szép állapotban megmaradt, üzemképes darab kerül eladásra, így érdemes figyelnetek az 5000 Ft-on álló aukciót.

retro-trafikaru-lemezauto-lendkerekes-9fca_4_big.jpg

MH9 lendkerekes versenyautó - Egy igazi különlegességen akadt meg a szemem az aukciós oldalak böngészgetése közben. Az MH9-es versenyautó már a formájával levett a lábamról.
A lendkerekes szerkezettel ellátott, fémből készült japán kisautó érdekes extrája, hogy a tetején található plexi lap alatt kép forog és egy golyó is található itt. Az ár egyáltalán nem veszélyes, hiszen az eladó 1300 Ft-os áron gondolta értékesíteni a játékot.

magellan-retro-logikai-jatek-az-eredeti-csomagolassal-2fca_1_big.jpg

Magellán logikai játék - Az egyik kedvenc hazai fejlesztésű logikai játékom a Magellán, amit bonyolultságával és összetettségével bizony próbára teszi a játékosokat.
Szerencsére ebből a kiváló játékból is megmaradt néhány darab, így viszonylag egyszerűen hozzájuthattok. Ez a darab azonban azért került be az ajánló rovatba, mivel még az eredeti csomagolása is megmaradt.
Ebben az állapotában pedig tényleg ritkaságnak számít ez a játék, amire talán érdemes lehet lecsapnotok (ráadásul a ritkábbnak számító fekete színű darabról van szó).
A licit itt 5000 Ft-ról indul.

retro-kresz-domino-bdca_1_big.jpg

Kresz dominó - A 70-es, 80-as években nagyon sok figyelmet fordítottak a gyerekek megfelelő oktatására. Ehhez kiváló lehetőséget biztosítottak a játékok is, amelyek között ugyanúgy megtalálhatóak voltak a műveltséget fejlesztő játékok és a helyes közlekedésre buzdító játékok is.
Most ez utóbbiból került fel egy szép állapotban megmaradt darab a legnagyobb hazai aukciós oldalra. A Kresz dominóval nagyon jókat lehetett szórakozni és közben játékos formában megismerkedni a táblákkal és a közlekedési szabályokkal.
A játék igazán kedvező áron keresi új gazdáját, hiszen 2500 Ft-ért tudjátok megvásárolni.

szovjet-cccp-agyus-lemez-cellovojatek-a-varsoi-szerzodes-idejebol-8fca_4_big.jpg

Szovjet céllövő játék - Kicsit vonakodva raktam be ezt a szovjet játékot az ajánló rovatba, hiszen az ára valószínűleg elég magas lehet és általában kerülöm a rejtett minimálárral jelzett aukciókat.
Most azonban kivételt teszek és ez a játék ritkasága miatt van.
A szovjet céllövő játékban különböző értékű és formájú lemezeket kellett eltalálni egy ágyúval. Igazán érdekes kis játék, amelyhez villámáron 19.000 Ft-ért juthattok hozzá.
Még soha nem láttam hasonlót, így valószínűleg egy igazi ritkaság került most elő.
Ha gyűjtők vagytok, akkor szerintem hozzám hasonlóan Ti is egy kicsit felvillanyozódtok a képeket látva.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8815608688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása