Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.13.hét
2020. március 22. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.13.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatát böngészve igyekszem nektek érdekes és különleges játékokat találni.
Mivel most különösen fontos, hogy ne a piacokat járjátok és vadásszatok az utcán a kincsek után, így szerintem érdemes megfontolnotok és belemerülni az internetes vásárlás gyönyöreibe is.

retro-elemes-orosz-harckocsi-f7ca_2_big.jpg

Szovjet elemes harckocsi - Viszonylag 'modern' játéknak tűnik a figyelmetekbe ajánlott szovjet elemes harckocsi. Mint láthatjátok a képen a játékhoz nem tartozik távirányító és ennek az az oka, hogy a hátsó részen elhelyezett kapcsolóval lehetett kormányozni a tankot.
Az állapota egészen szép és csak apróságok hiányoznak róla, így érdemes lehet elgondolkodnotok a vásárláson. Az eladó 7000 Ft-os áron hirdeti a régi játékot.

regi-orosz-zil-jatek-geppisztoly-f7ca_10_big.jpg

Szovjet géppisztoly - A magyar gyerekeknek a Lemezárugyár géppisztolyai jutottak, de a szovjet gyerekeknek is volt hasonló játékuk.
A magyar változathoz hasonlóan ebbe is elemeket kellett rakni, aminek köszönhetően a fegyver villogott és hangot adott ki magából. Viszonylag ritkán tűnik fel a játékból jó állapotban megmaradt darab, de ez most éppen az.
Sajnos a kipróbáláson nem esett át, így nektek kell bevállalni a rizikót a 7000 Ft-os fix ár mellett.

retro-muanyag-jatek-2db-nagymalaku-hajo-auto-48ca_3_big.jpg

Régi járművek - Ezt a két játékot együtt árulják, ami azért elég érdekes. Az autó egy egyszerű fröccsöntéssel készült trafikos jármű, aminek elkészítéséhez valószínűleg a Mercedes C111-es szolgált alapul.
A másik járművel még nem találkoztam, de az alváz alapján bátran kimerem jelenteni hogy a Straume készítette és valamilyen űrjárművet kíván formázni a bolygókerekes elemes játék. Erre már csak a ritkasága miatt is érdemes lecsapni és bónuszként tekinteni a műanyag kisautóra.
A két járműhöz most liciten juthattok hozzá és ehhez most jelenleg 4000 Ft-os ajánlattal kell indítanotok.

piko-ferrari-regi-taviranyitos-jatek-auto-mukodik-07ca_1_big.jpg

PIKO Ferrari 312PB - Egy klasszikus NDK távirányítós kisautó, amit szerintem nagyon sokan ismernek. Működőképes állapotban keresi új gazdáját a játék, ami egészen tűrhető állapotban maradt meg.
Persze kell az elemes játékkal foglalkozni (kerekek, matricázás, stb...), de ez nem lehetetlen feladat még a kezdő gyűjtők számára sem.
A licit 4990 Ft-ról indul.

retro-70-es-80-as-evek-trafikaru-jatek-nyilpuska-szamszerij-36ca_1_big.jpg

Trafikos nyílpuska - A 70-es, 80-as években a trafikokban elképesztő játékokat lehetett vásárolni. Általában ezek a játékok a hazai kisipar termékei voltak (jellemzően műanyagból), ami persze bennünket akkoriban különösebben nem érdekelt.
A játékok nem voltak tartósak, de azért nekünk a trafik volt a mennyország. Ilyen trafikos játék volt a műanyagból készült nyílpuska is, ami tapadókorongos lövedékeivel és céltáblájával sok gyereknek a kedvencévé vált.
Most egy szép állapotban megmaradt darabon akadt meg a szemem, amit fix 2000 Ft-ért tudtok megvásárolni.
Ne feledjétek, ilyet ma már nem tudtok vásárolni :)

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr815545424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása