Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.12.hét
2020. március 15. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.12.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék ajánló rovat. Mivel most nehezebben juthattok hozzá piacokon a régi kincsekhez, így felértékelődik az online aukciós oldalak kínálata.
Szerencsére ezen a héten is ráakadtam néhány szép és különleges régi játékra, amivel nosztalgiázni vagy gyűjteményt bővíteni egyaránt érdemes.

abc-knight-rider-retro-tarsasjatek-65ca_1_big.jpg

Knight Rider társasjáték - Valószínűleg a TV sorozat sikerét meglovagolta próbálta a hazai kisipar a lehető legtöbb bőrt lenyúzni a Knight Rider névről.
Ennek jegyében készülhetett el a Knight Rider társasjáték, amit valószínűleg a doboz dekorációja miatt vásárolhattak meg a szülők. A  játék amúgy egy egyszerű dobókockás előre haladós társasjáték volt, amit szerintem mérsékelt sikerrel sikerült értékesíteni.
Szerencsére egy ilyen ritka társasjátékra azért ráakadtam :) Ezt a játékot most 4500 Ft-os fix áron tudjátok megvásárolni.

abc-mask-pinball-game-retro-flipper-65ca_1_big.jpg

MASK Flipper - A Mobil Armored Strike Kommand neve egészen biztosan ismerősen cseng azok számára, akik a 80-as évek rajzfilmjeit követték a műholdas csatornákon.
A MASK az egyik legnépszerűbb rajzfilm volt, ami ügyesen ötvözte a G.I.Joe és a Transformers vonalat. Természetesen a játékgyártók igyekeztek kiaknázni a sorozat sikerét, így készülhetett el a flipper játék is ezzel a témával.
A játék elég ritkának számít (dobozos játékról van szó ráadásul!), így érdemes elgondolkodnotok a 4990 Ft-os aukciós vagy az 5500 Ft-os villámáron.

dux-lkf-1-legparnashajo-luftkissenfahrzeug-markes-porta-western-germany-ritka-35ca_1_big.jpg

DUX LKF 1 távirányítós hajó - Az egykori NSZK-ban készült kemény hungarocellből a DUX LKF 1-es hajó, amit a gyerekek távirányítással vezérelhettek.
A játék megoldása végtelenül egyszerű volt, ugyanis a hajtásról a hátul elhelyezett légcsavar gondoskodott. Nem egy gyakori darab ez a játék sem, eredeti dobozzal és ilyen szép állapotban pedig pláne ritkának számít.
A játékért az eladó minimum 12.000 Ft-ot szeretne kapni, amit a ritkaságának fényében meg is tudok érteni.

auto-kvartett-kartya-55ca_3_big.jpg

Autó Kvartett kártya - Kedvelted gyerekkorodban Te is az autóskártyákat? Akkor bizony ezt az aukciót neked indították el. Ezúttal egy kék hátlapos pakli kerül árverésre elképesztően szép állapotban.
Tudjátok ez az a csomag amiben az Apal Corsa is megtalálható volt, ami mindent vitt mivel nem voltak a lapon feltüntetve a sebesség adatok.
A csomag eredeti dobozban, pótlapokkal és játékszabállyal várja új gazdáját.
A licit ennél a játéknál 5500 Ft-ról indul.

retro-logikai-szamjatek-65ca_1_big.jpg

15-ös játék - Több változatban is megvásárolható volt a trafikokban a klasszikus 15-ös tologatós játék. Az első változatokon még csak számok szerepeltek és nem voltak igazán berögzítve a játéktérbe az elemek, azonban ez az évek alatt megváltozott.
A tologatós játékokon megjelentek a rajzok és a reklámok és egyre több változatban vált elérhetővé a gyerekek számára.
Mindennek az alapja azonban a hagyományos, számokat tartalmazó tologatós játék, amiből most egy szép állapotban megmaradt darabot ajánlok a figyelmetekbe.
A logikai játékokra fogékony gyűjtőknek biztosan felcsillan a szemük az 500 Ft-os kikiáltási ár láttán.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr415523900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rbr 2020.03.17. 21:04:32

A Knight Rideres tarsas es az autokartyak megvoltak/vannak. Talan meg valami Batmanes tarsasom is megvan ugyanattol a kiadotol. :-)
süti beállítások módosítása