Radcom Porsche 944 Turbo RC autó
2020. március 05. írta: ToyaHSW

Radcom Porsche 944 Turbo RC autó

porsch944_1.JPG

A kínai játékgyártásnak számtalan nagyszerű és kevésbé nagyszerű autót köszönhetünk, de az biztos hogy termékeik általában az egész világon elérhetőek voltak ilyen-olyan név alatt.
Így van ez a ma bemutatásra kerülő RC irányítású Porsche 944 Turboval is, amit a Radcom készített fehér színben, de megtalálható volt módosított színekkel a RadioShack kínálatában is.

Sajnos ez a játék távirányító nélkül, vagyis működésképtelen állapotban került hozzám, ennek ellenére úgy gondoltam mindenképpen érdemes megismernetek.
A Posche 944-es egy igazi kultikus sportkocsi, amit szinte mindenki ismert már gyerekkorában is. A bukólámpás autó alapján számtalan játék készült és a Radcom is az eredeti kocsi alapján dolgozott.
A munkájuk eredménye egészen jó lett. A kocsi formára tényleg szuper, a matricázás és a bukólámpa pedig valóban feldobja a játékot.

A játék működéséről jelenleg elég keveset tudok mondani nektek. Ami biztos, hogy az elemeket behelyezve a világítás azonnal felkapcsol :)
Szerintem ha lenne egy távirányító is a játékhoz, akkor simán menne is. Mivel vannak még kínai távirányítós játékaim, így szerintem majd teszek próbát egy másik kezelővel, de a siker mindenképpen kérdéses.
A kocsi amúgy előre-hátra és jobbra-balra tudott menni. Az általam megnézett videók alapján bizony sportautókra jellemző sebességgel volt képes haladni és ennek köszönhetően nagyszerűen lehetett vele trükközni.
A működtetéshez a játékba 3 db 1.5 V-os baby elemet és egy 9V-os elemet kellett behelyezni. Ez az utóbbi valószínűleg az RC rész működtetéséért volt felelős.

Ahogy azt már említettem a kocsi formája valóban nagyon jól sikerült. A műanyagból készült karosszéria persze sérülékeny volt, de ez a játék nem tartozott a drága árkategóriába, így a lepattanó műanyag elemekkel mind a szülőknek, mind pedig a gyerekeknek együtt kellett élni.
A kínai gyártó igyekezett a részletekre is figyelni az öntés során, így az ajtók, az ablakok, a motorháztető vonalai, sőt még a kilincsek is felkerültek a karosszériára.
Persze ez magában kevés lenne, ha az autó nem kapott volna egészen jó matricázást. A fehér karosszérián markánsan fut végig a motorháztetőn és a tetőn a piros-kék-világoskék csík (kis képzavar, hogy ez az M-es BMW-k színe), amit Porsche 944 Turbo és Porsche feliratok dobnak fel.
A csíkok és a feliratok a játék oldalán is megtalálhatóak, valamint a kocsi elején is várta a gyerekek egy Porsche felirat. A hátsó sárvédőkön már versenyautókra utaló szponzori matricák kaptak helyet (Bilstein, Bosch, Shell).
A kocsin az első helyzetjelző, irányjelző páros is matrica, ahogy a hátsó lámpák is ezt a megoldást kapták. A hátsó rendszámtábla helyén egy nagy 944 szám található, ha valaki nem tudná milyen autóval is van dolga.

A karosszérián nagyon sokat dob a sötétített ablak is. Ezt általában akkor alkalmazták a gyártók, ha a belső rész nem került kidolgozásra és ez ebben az esetben is így van.
Az alvázról ennyi szépet nem tudok elmondani. Itt található az elemtartó, ami elégé korlátozta a gyártó lehetőségeit, valamint elől található az első futómű állító csavarja is.
A kerekek egészen szépek, a gumik valóban gumiból vannak és elég puhák is.
A játék amúgy meglepően szép állapotban élte túl az elmúlt 40 évet, ami nem kis szó egy ilyen műanyag játék esetében. Nagyon sajnálom, hogy a távirányítója nincs meg, de reménykedem benne, hogy egyszer majd valahogy sikerül életre keltenem ezt a kincset.
Ha így lenne, akkor természetesen a múzeumban kipróbálhatjátok majd a játékot, ellenkező esetben csak mint érdekesség csodálhatjátok majd meg.

Amíg azonban nem tudom megmutatni nektek személyesen ezt a játékot, jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr915504564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDS 2023.04.27. 13:47:33

Szia!
Most találtam az oldaladra, jó nézni a sok gyerekkori emléket. Na ez a Porsche nekem konkrétan megvolt, még a Quelle katalógusból rendelték szüleim. Valahol még meg is van, csak a karosszériát festettem á anno sárgára. A működése teljesen általános távos autó formula, egy előre/hátra, illetve egy jobbra/balra kar volt. Szépen ment, mondjuk nem volt túl gyors.
A távirányító hiányt szerintem meg tudod oldani másik autó távjával, ezek akkoriban ugyanazon a frekin mentek, egy haverom ferrari távjával simán ment ez is. De ha megtalálom, szívesen befotózom neked.
süti beállítások módosítása