Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.8.hét
2020. február 16. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.8.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem hétről-hétre jó áron megvásárolható játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is megakadt a szemem néhány érdekesebb játékon, amelyekre szerintem minden gyűjtőnek és nosztalgiázónak érdemes lehet lecsapnia.

Tartsatok velem a szokásos vasárnapi időutazáson ezúttal is!

louis-marx-lemez-taviranyitos-repulogep-43ba_1_big.jpg

Távirányítós repülőgép - Bár a távirányító alapján akár kínai játékra is gyanakodhatnátok, de ez ebben az esetben nem igaz. Ezúttal a Louis Marx által gyártott U.S. Air Force repülőgépen akadt meg a szemem, ami lássuk be nek egy mai darab.
Az állapota egészen jó, ami bizakodásra adhat okot a távirányítós játékokat gyűjtők számára. A licit 12.500 Ft-ról indul, ami a játék nyugati árát ismerve reálisnak is mondható itthon.

regi-skoda-lendkerekes-billencs-elado-d3ba_1_big.jpg

Lendkerekes Skoda S706 - A Blog TV tegnapi adásában már említettem nektek, hogy a Plasticart cég nem csak maketteket és autópályákat gyártott, hanem bizony egészen pofás kisautók is kikerültek a gyárból.
Ilyen volt többek között a lendkerekes Skoda S706-os is, ami több változatban is elkészült.
Ezúttal egy eredeti dobozos, billenőplatós teherautó várja új gazdáját. Jelenleg 6400 Ft-os licittel lehettek nyerők. Ha kedvelitek a régi szocialista teherautókat vagy a lendkerekes játékokat, akkor ez a darab kihagyhatatlan vétel lehet a számotokra.

abc-tofa-retro-epitojatek-02ba_1_big.jpg

TOFA építőkocka - A fa építőjátékokról már többször is ejtettem szót a blogon. Ezúttal a Csehszlovákiában gyártott építőkockát ajánlom a figyelmetekbe.
A TOFA által gyártott játék tényleg hibátlan és közel hiánytalan állapotban maradt meg, ami nagy ritkaságnak számít. Szerencsére az eladó nem is méri drágán a portékáját, hiszen 3990 Ft-os licittel már be is tudtok szállni.

ites-mercedes-c111-taviranyitasu-auto-f1ba_1_big.jpg

ITES Mercedes C111 - Az egykori Mercedes C111-es távirányítós változata minden gyerek nagy álma volt. A sirályszárnyas ajtók, a hangtalanul suhanó autó persze azonnal elvarázsolt bennünket fiúkat.
A Csehszlovák Ites gyárban készült autó egy igazi klasszikus lett az eltelt évek alatt, amit nagyon sokan akarnak a gyűjteményükben tudni. Ezúttal egy eredeti dobozos darab tűnt fel a hazai aukciós oldalak kínálatában, amire talán érdemes egy kis figyelmet szentelnetek nektek is.
Az ár jelenleg 13.200 Ft, ami biztosan kúszik majd feljebb a játék állapotának köszönhetően.
Ha kicsit otthon vagytok ebben a világban, akkor tudjátok hogy ilyen szép darabra igazán nehéz dolog szert tenni.

abc-rubik-clock-ora-retro-logikai-jatek-dob-d0ba_3_big.jpg

Rubik's Clock - Itthon viszonylag kevésbé ismert a Rubik Ernő nevével fémjelzett Matchbox által készített Rubik's Clock. Nekem is elég sokára sikerült egyet vásárolnom a hazai aukciós oldalakon, ezért mindenképpen arra bíztatlak benneteket ha kedvelitek a logikai játékokat, akkor ezt a 80-as évek végén készült darabot is érdemes bezsákolnotok a gyűjteményetekbe.
A licit 7990 Ft-ról indul a dobozos és szép állapotban megmaradt játék esetében.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1215476874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása