Szemfüles társasjáték
2020. január 02. írta: ToyaHSW

Szemfüles társasjáték

szemfules_1.JPG

A 80-as években elképesztő játékok készültek a gyerekek számára. Az egyik ilyen játékot a műanyagból készült és elektromos játékai által ismerté vált Mikrolin Ipari Szövetkezet készítette Szemfüles néven.
A szemfülesben sem műanyagot, sem pedig elektromos megoldásokat nem találunk viszont kapunk néhány sportokat bemutató kártyát és hat darab játéktáblát.

A játék kifejezetten a figyelemre és a gyors képi azonosításra fókuszál, ez adja meg a Szemfüles alapját. A játékot minimum ketten, maximum hatan tudták egymás ellen játszani.
A játék lényege az volt, hogy minden játékos kapott egy-egy 12 lapból álló sportot bemutató kártyacsomagot és a hozzá tartozó táblát. A sportágakban megtalálható volt a labdarúgás, a ritmikus sportgimnasztika, a súlyemelés, az asztalitenisz, a birkózás és a kézilabda is.

A gyerekek kiválasztották a nekik tetsző sportágat, amihez megkapták a megfelelő táblát és a hozzátartozó kártyákat is. A táblákat lefordítva lerakták maguk elé, majd egyszerre megfordították azt és próbálták a lehető legrövidebb idő alatt a megfelelő helyre rakni a kezükben található 12 darab kártyát.
A játékot az nyerte meg, aki a leggyorsabban és a legkevesebb hibával rakta fel a 12 kártyát a táblájára.
A Szemfülest addig játszhatták a gyerekek egymás ellen amíg kedvük tartotta - természetesen ezen idő alatt a táblák cserélődtek.

Egy rendkívül egyszerű, de mégis ötletes játék volt a Szemfüles, amiből szerintem nem adhattak el túl sok darabot. A forgalmazást a Triál vállalta magára, így a nagyobb játékboltokban megtalálható volt ez a társasjáték is.
Én most találkoztam ezzel a játékkal először, de rögtön sikerült egy hiánytalan darabbal gazdagítani a gyűjteményt. Ez nem kis szó egy papírból készült játék esetében, ahol a lapok nagyon könnyen gyűrődhettek, törhettek vagy veszhettek el.
Szerencsére ebben az esetben nem így volt.
A doboza kicsit viseletes volt a hozzám került játéknak, de ezt igyekeztem rendbe tenni.
Így most tényleg jó állapotban várja a Szemfüles, hogy megmutathassam nektek.
Amíg azonban erre nincs lehetőség, addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4415378146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása