Évzáró :)
2019. december 31. írta: ToyaHSW

Évzáró :)

1646_8291_kepc.png

Ez a nap is eljött, lezárjuk a 2019-es évet. Ahogy az élet annyi területén, úgy egy blog életében is ilyenkor visszatekintünk a mögöttünk álló 365 napra.
Sorra vesszük a sikereket, a kudarcokat, megnézzük mit sikerült megvalósítani a tervekből és mi az amit nem tudtunk valóra váltani.

A 2019-es évre az volt a tervem, hogy igyekszem tartani a tempót és napi egy bejegyzéssel 2019-ben is előállni. Azt hiszem ezt a tervemet maradéktalanul sikerült is megvalósítani, hiszen az év 365 napján lehetett új bejegyzésekkel találkozni az oldalon.
Összesen a nyaralás időszaka volt az amikor nagyrészt előre megírt, katalógusokat bemutató bejegyzéseket osztottam meg veletek.

A terveim között szerepelt a heti egy videó elkészítése is, amit Blog TV néven ismerhettek. Azt hiszem itt is sikerült hozni az elvárt szintet és az idei évben is számtalan új játékot tudtam megmutatni nektek közelebbről és persze működés közben.

Ígértem, hogy egy kicsit jobban elmélyedek majd a 3D nyomtatás rejtelmeiben. Ennek köszönhetően az idei évben elég sok olyan alkatrész 3D-s tervét készítettem el amelyek a régi játékokhoz elengedhetetlenül szükségesek.
Persze sokkal több alkatrészt is lehetett volna tervezni, de egyszerűen az időfaktor ebben az esetben is komoly tényezőnek számít.

Az időnek komoly szerepe volt abban, hogy az egyik nagy tervemet nem tudtam megvalósítani. Egy podcast rovatot akartam készíteni, azonban úgy gondoltam ennek a blog látná a kárát hosszú távon és ráadásul témát sem olyan könnyű találni egy havonta egyszer jelentkező podcast rovathoz.
Ennek a rovatnak a megvalósításáról még nem tettem le végleg, de úgy tűnik hosszabb időt vesz igénybe a rovat megtervezése mint azt eredetileg gondoltam.

Az idei évben sem maradtak el a megszokott szereplések. Tavasszal szülővárosom művelődési házában találkozhattak a látogatók az általam összegyűjtött játékok egy részével, míg nyáron a Gyöngyösi Vöröskereszt által szervezett véradás keretein belül lett egy kiállítás szervezve a régi játékok köré.
Az idei évet a Fábry Showban történt megjelenésem zárta, ami nagyon jó és szórakoztató volt a számomra is.

A látogatottsági adatok kicsit rosszabbul alakultak mint a tavalyi évben, de ez teljesen természetes. Ha kicsit kevesebb az olyan bejegyzés ami a nagyközönség számára is emészthető, akkor egy bizonyos rétegnek szóló blogot valamivel kevesebben látogatnak meg.
Szerencsére idén is sikerült több mint 617.000 oldal megtekintést produkálni, ami azért annyira nem is rossz :)
A legnépszerűbb bejegyzések listája elég változatosan alakult, hiszen a nosztalgikus bejegyzések mellett katalógusok és játékok is megtalálhatóak a TOP10 bejegyzések között.

Az említett lista a következőképpen alakult az idei évben:

1. A szovjet Elektronika cég játékai
2. Norev katalógus 1964 12761
3. Pedálos kisautók a múltból 8953
4. Mi is jártunk iskolába
5. Játék és valóság - Kisautók 8171
6. Skála Rally társasjáték 7225
7. Space Mission SM11 kvarcjáték 6399
8. GAMA katalógus 1970 6368
9. Corgi katalógus 1977 5606 
10. Plasticart Trident makett

Ahogy idén úgy jövőre is számíthattok a napi frissítésekre és a heti egy videóra. Ötleteim természetesen vannak még 2020-ra, de ezeket majd akkor ismerhetitek meg ha sikerül azokat megvalósítani.
Azért számítok a látogatásaitokra, hozzászólásaitokra, emailes megkereséseitekre jövőre is.

Ennek reményében kívánok mindenkinek eredményekben és sikerekben gazdag boldog új esztendőt!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3315374436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása