Kaladozás a vadnyugaton társasjáték
2019. december 27. írta: ToyaHSW

Kaladozás a vadnyugaton társasjáték

kav_1.JPG

A 80-as években hatalmas népszerűségnek örvendtek a társasjátékok a gyerekek körében. Ebben elvitathatatlan érdeme volt a Novoplast által készített játékoknak, de azért mások is igyekeztek maradandót alkotni és jó szórakozást nyújtani a gyerekeknek.
Ennek jegyében készítette el a Minerva a Kalandozás a vadnyugaton társasjátékot, ami most került be a gyűjteménybe.

Ez a társasjáték több más társához hasonlóan a 80-as években készült. Persze nem egy nagyon bonyolult és összetett játékról van szó, azonban néhány újdonsággal szolgált azért a gyerekek számára.
A játékot 2-6 játékos tudta játszani. Mivel egy egyszerű dobás alapú társasjátékról van szó alapvetően, így ehhez egy vagy két dobókockát vagy az akkoriban debütált bináris rulettet lehetett használni. A játékhoz dobókockák voltak mellékelve.
A hat figura cowboyokra emlékeztetett, de ebben semmi meglepő nincs ha a vadnyugati kalandozásra gondolunk.

A színes játéktábla széthajtható volt és viszonylag szép grafikával próbálta a gyerekeket a vadnyugati világba csábítani. A feladat egyszerű volt. A kikötőből indulva kellett barangolnunk a táblán és a lehető legtöbb dolgot összegyűjtve visszatérni oda a kalandozásunk végeztével.
A játékot az nyerte aki a kalandozások során több értéket gyűjtött össze.
Ehhez volt segítségre az Útinapló a játék során, amelyben minden számozott mezőnél történt valami érdekes. Volt, hogy valami jót cselekedett a játékos és ezért értéklapot kapott, de előfordult hogy vissza kellett lépni vagy a dobások értékétől függetlenül egyet lehetett előre lépni, de bizony az is megtörténhetett hogy kimaradt a játékos egy körből.
A táblán bizonyos helyeken sárga karikákat lehet látni. Itt a játékosnak el kellett dönteni, hogy merre folytatja az útját. Még tovább kalandozik vagy útját a kikötő felé veszi.

A kalandok során begyűjtött tárgyak (összesen 29 darab van) a játékosokhoz kerültek, akik egy-egy kártya formájában kapták azt meg.
Ahogy említettem a játék akkor ért véget, ha mindenki beért a célba és összeszámolásra kerültek a kártyák.
Ebben a játékban nem csak a gyorsaság, a szerencse számított, hanem mérlegelni kellett sok esetben, hogy még kalandozzunk vagy esetleg már érdemes a kikötő felé indulnunk.

Összességében inkább a kisebbeknek nyújtott kiváló kikapcsolódást a Kalandozás a vadnyugaton társasjáték. Talán ennek is köszönhető, hogy nagyon sok ilyen társasjáték maradt meg ilyen-olyan állapotban.
A hozzám került játék kiváló állapotban megmaradt dobozban, hiánytalan kártyákkal és szép táblával érkezett meg. A figurák és az Útinapló viszont hiányzott belőle.
Egy kicsit szenvedős volt ilyen apró méretben cowboy figurákat nyomtatni, de azért igyekeztem hat bábút készíteni, az Útinaplót pedig szerencsére megtaláltam az interneten és csak ki kellett nyomtatnom.

Most lényegében komplett a játék. A már említett bináris rulett nem volt része a doboznak, de azért két dobókockát majd nem árt beleraknom a játékba :)
A múzeumban természetesen sok más társasjátékkal ezt a Minerva játékot is láthatjátok majd, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2415366978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása