Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.52.hét
2019. december 22. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.52.hét

Elérkezett ez is, az idei év utolsó ajánlóját készítem el nektek (legközelebb december 29.-én érkezik a rovat, ami már nagyrészt a jövő évre ajánl játékokat nektek).
Igyekeztem ezúttal is jó áron megvásárolható régi kincseket összegyűjteni, ami szerintem sikerült is.
Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába és nosztalgiázzunk együtt egy kicsit!

wartburg-353-kombi-tourist-lendkerekes-auto-retro-jatek-regiseg-a0aa_1_big.jpg

Plasticart Wartburg 353W - A Plasticart nagyszerű lendkerekes autókat készített a gyerekeknek, amelyen az NDK-ból a szocialista blokk szinte összes országába eljutottak.
Ezúttal egy kombi Wartburg 353W-n akadt meg a szemem, ami meglepően jó állapotban vészelte át az elmúlt évtizedeket. A klasszikus formájú autónak csak a dísztárcsái hiányoznak, amit azért annyira nem is nehéz pótolni.
Az ár jelenleg 2900 Ft, de villámáron 3700 Ft-ért azonnal el is hozhatjátok ezt a ritkaságot.

videoton-retro-tvjatek-e0aa_1_big.jpg

Videoton TV játék - A 80-as években a háztartások egy részében megtalálható volt a Videoton gyár valamelyik TV játéka. Általában a zöld változat volt a gyakoribb, de néhány helyen a nyugati exportra szánt Sportron típus is feltűnt.
A fekete-fehér színeket ismerő PONG-ban a szokásos játékokkal lehetett játszani.
Ez a darab szép állapotban, eredeti dobozzal várja új gazdáját. A matricázás igazán korhű, hiszen van itt Champion és Michael J. Fox matrica is a zöld házon :)
Az ár ebben az esetben 4000 Ft-ról indul.

retro-logikai-szamjatek-7e9a_1_big.jpg

15-ös játék - Aki a 70-es években volt gyerek az egészen biztosan találkozott a klasszikus számos 15-ös játékkal. A későbbiekben már mesefigurás változatokban is beszerezhető volt, de az eredeti ebben az esetben is az igazi.
A játék kiváló állapotban megmaradt és az ára sem veszélyes. Akár már 500 Ft-ért a tietek lehet.

mesterlovesz-regi-retro-trafikos-bontatlan-jatek-1986-ritka-regi-jatek-froccsontott-2-b0aa_6_big.jpg

Mesterlövész fegyver - A hazai kisipar egyik remeke ez a 80-as években készült Mesterlövész névre keresztelt fegyver. A játékhoz aprócska gumis tapadókorongok tartoztak, amelyekkel bátran lehetett célbalőni.
A fegyver ahogy a képen is láthatjátok alapból nem egy kis darab, de ennek ellenére egészen pofás. A játékot amúgy Károlyi Péter készítette és valakinek sikerült eredeti csomagolásban megőriznie azt.
Az ár 2999 Ft fixen, vegyétek-vigyétek :)

olimpiai-tarsasjatek-2-81-retro-0a9a_1_big.jpg

Olimpiai társasjáték - Szerintem ez a játék már volt az ajánlóban és mivel a Kreml látható a dobozon így arra gondolnék, hogy a 80-as években készült játékról van szó.
A játék ahogy a képeket nézegettem hiánytalan állapotban maradt meg, ami azért nem kis szó. Nekem a doboz retro hangulatú grafikája nagyon tetszik és a tábla is, de ez szubjektív.
Beszállhattok a jelenleg is zajló licitbe, de ha úgy gondoljátok 2980 Ft-ért azonnal is elhozhatjátok ezt a ritkaságot.

lendkerekes-tuzoltoauto-kinai-badog-lemez-retro-jatek-regiseg-b0aa_1_big_1.jpg

MF-718 lendkerekes tűzoltóautó - Egy nagyon szép állapotban megmaradt kínai játékot ajánlok a lemezjátékokkal foglalkozó gyűjtők figyelmébe.
Az MF-718-as egy klasszikus lendkerekes játék, ami azonban kidolgozásban sokkal jobban sikerült mint az MF sorozat más darabjai. A játékról hiányzik egy villogó a fülke tetejéről, de amúgy nagyon rendben van.
A licitben 9900 Ft-on tudtok beszállni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8315362514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása