Climbing Tumble Super Buggy
2019. december 17. írta: ToyaHSW

Climbing Tumble Super Buggy

ctsbuggy_1.JPG

A mai napon egy olyan játékot szeretnék bemutatni nektek, ami a 80-as években hatalmas slágernek számított. Ezúttal a Hong Kongban gyártott Climbing Tumble Super Buggy-t mutatom be nektek.
A Super Buggy egy elemes játék, ami ahogy a neve is mutatja leginkább meredek emelkedők megmászására lett kifejlesztve.

A BOTOY által fejlesztett játék minden apró részlete ennek a hegymászásnak lett alárendelve. A kocsi alapvetően műanyagból készült és formára semmiben nem tér el más gyártók buggy autóitól.
Az első szembetűnő különbséget a hatalmas kerekek jelentik, míg a másik ami szemet szúrhat bárkinek az az első szélvédőkeretre felhelyezett antenna. Minden a kettő részletnek fontos jelentősége van, amit csak játék közben tapasztalhattak ki a gyerekek.
Ahogy említettem egy elemes kisautóról van szó, aminek működtetéséhez 2 db 1.5V-os baby elemre volt szükség. A játék alvázának az oldalán található bekapcsolókar elmozdításával lehetett működésbe hozni a játékot.
A bekapcsolás után azonnal feltűnhet, hogy egy egy összkerékhajtású autó, ami nagyban növeli a terepjáró képességet.

A játék lelke azonban kétségtelenül a négy gumiabroncs, ami lehetővé teszi a kisautónak, hogy elképesztően meredek felületeken is felmásszon.
Emlékszem az iskolában a padot döntöttük meg meredek szögben, majd csodálkozva néztük ahogy a kisautó felkapaszkodik a meredeken.
A kerekek alapból is nagyok - közel 6 cm átmérőjűek - és ráadásul a kapaszkodáshoz külön kifejlesztett puha gumiból készült fogazást is kaptak az abroncsok. Ennek a puha fogazásnak köszönhető a rendkívüli mászóképesség.
Említettem még, hogy egy másik extra az első ablakkereten elhelyezett antenna is. Ennek akkor volt jelentősége, ha az autó felborult. Ennek az antennának köszönhetően ugyanis a buggy a felborulás után is visszaáll a kerekeire.
Eltudjátok képzelni mekkora élmény és milyen különlegesség volt ez a játék akkoriban, amikor itthon még a távirányítós autók mögött nyargaltunk a drótos irányítót tekergetve? Hát maradjunk annyiban, hogy maradandó :)

Amúgy a kocsi maga kidolgozásra tényleg semmi extra. Található rajta két lámpa elől, ami krómos festést kapott az utastérben pedig összesen egy kormány és két ülés látható.
A gyártó nem feszült rá a részletekre és a sárga karosszériát is egyetlen virágos matrica töri meg.
A viszonylagos kopárság ellenére a játékot eladta akkoriban a tudása és ettől több nem is kellett. Eltelt azóta közel 40 év és én még mindig emlékszem erre a különleges buggyra, ami most végre a gyűjteménybe is bekerült.

Természetesen a múzeumban nektek is lesz majd lehetőségetek a kipróbálásra, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3115356554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása