Különlegesebb távirányítós játékok
2019. november 18. írta: ToyaHSW

Különlegesebb távirányítós játékok

Mivel itthon elég sokan foglalkoznak a távirányítós játékokkal, így arra gondoltam hogy a mai napon néhány különlegesebb darabot mutatok be nektek.
A távirányítós játékokért való rajongás valószínűleg azért van jelen ilyen intenzitással a hazai gyűjtők körében, mivel gyerekkorunk nagyobbik részében ezzel az irányítási móddal találkoztunk csak. Persze itt jön a képbe a nosztalgia faktor, amikor a gyűjtő megszerzi saját gyerekkori játékait és úgy gondolja érdemes továbbra is ezen a vonalon mozogni és újabb hasonló játékokkal gazdagítani a gyűjteményét.

Most tényleg néhány igazán érdekes darabot mutatok be nektek, amit szerintem bármelyik gyűjtő szívesen elfogadna karácsonyra ajándékként.
Feleségek, barátnők, érdemes ezt a bejegyzést nektek is átolvasni :)

s-l500.jpg

Nomura távirányítós robot - Egy igazi japán klasszikus, amitől minden gyűjtőnek könnycsepp jelenik meg a szeme sarkában. A Nomura több változatban is elkészítette ezt a különleges robotot, de az igazi azért csak a távirányítós változat.
Sajnos elég ritka darab és ennek megfelelően elég drága is. Ez már magában is elég nagy baj, de ha leírom hogy a robot színe is befolyásolja az árat az már mindennek a teteje lesz.
A képen látható ezüst színű darabért 1 millió forint feletti összeget próbálnak kérni az Ebayen.

s-l500_1.jpg

Nomura Earth Man távirányítós - Ha már az előbb egy Nomura játékot mutattam meg nektek, akkor miért is ne folytassam a sort egy nagyon hasonló darabbal.
Működési elvében az előző játékkal teljesen megegyező távirányítós játékot is készített a japán gyártó, ami azonban robot helyett ebben az esetben egy űrhajóst mintáz.
Ez a játék sem egy gyakori darab és ennek megfelelően az ára is elég magas, bár ha a távirányítós robothoz nézzük, akkor még barátinak is nevezhető az Ebayen 520.000 Ft-os ár.

s-l1600_4.jpg

Aoshima összeépíthető távirányítós autó - Az összeépíthető távirányítós autók nem ismeretlenek az itthoni gyűjtők számára sem, hiszen mind itthon, mind pedig a környező szocialista országokban készültek hasonló játékok.
Az Aoshima futurisztikus külsejű játéka azonban ettől egy kicsit eltér. A távirányító, ahogy az autó formája, kidolgozása és alkatrészei is teljesen egyedi jelleget adnak ennek az egyszerű távirányítós kisautónak.
Talán ennek és kiváló állapotnak is köszönhető, hogy az Ebayen 350.000 Ft feletti áron próbálnak új gazdát keresni ennek a játéknak.

s-l1600_3.jpg

Yonezawa Toyota Corona - Egy igazán régi távirányítós kisautó a 60-as évekből. A japán Yonezawa cég az autót a Toyota Coronáról mintázta, ami elég jól sikerült.
A játék érdekessége a különleges formájú távirányító, ami tényleg egyedivé teszi a játékot.
A különlegesen szép állapotban megmaradt piros kisautó közel 200.000 Ft-os áron várja új gazdáját az Ebayen.

s-l1600_1.jpg

Arnold Porsche 956 - A sok távol-keleti játék után már éppen itt az ideje, hogy egy európai távirányítóst is mutassak nektek. Az Arnold Spielzeug által készített Porsche 956-os alapvetően egy egyszerű lemezjáték, amit távirányítós változatban is elkészítettek.
Az igazi érdekessége, hogy itt még nincs elem a távirányítóban, hanem helyette a tekerős bowdenes megoldást alkalmazták, amivel később néhány szovjet játéknál is lehetett találkozni.
A kocsi már elég ütött-kopott, de ez megadja a szépségét. Szerencsére egyben maradt az eltelt évek alatt és a patina ellenére is 170.000 Ft felett próbálnak túladni rajta az Ebayen.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7115312476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása