Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.45.hét
2019. november 02. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.45.hét

Szokatlan módon ezúttal szombaton érkezik a Heti TOP5 régi játék rovat és vasárnap kapjátok meg a megszokott Blog TV adást.
Ennek viszonylag egyszerű oka van. A 3D-s nyomtató jelenleg nyomtatásban van és bizony a mai nap folyamán annyira későn fejezi be a munkát, hogy már nem fér bele a videó elkészítése.
Ezért egy huszárvágással igyekszem áthidalni a problémát, aminek eredményeként felcseréltem a két nap rovatait. Remélem ennek ellenére ma is velem tartotok a régi játékok világába.

Igyekeztem ezúttal is néhány igazán érdekes régi játékot összegyűjteni nektek, amivel akár a gyűjteményeteket is érdemes lehet gazdagítani vagy egyszerűen nosztalgiázhattok velem a régi játékokat nézegetve.

kinai-lemez-csoda-0e8a_2_big.jpg

MS-277 Repülőtér - A kínai játékok általában elég népszerűek a gyűjtők körében. Ezúttal egy viszonylag ritkábban látható darabot, az MS-277-es repülőteret ajánlom a figyelmetekbe.
A játék felhúzós szerkezettel van ellátva, amit elindítva az alsó részen az autós és a motoros indul el körbe, míg felül az irányítótorony körül a repülők kezdenek el repkedni.
Nem mondom, hogy eredeti darabról van szó (ahhoz túl jó az állapot és túl szép a doboz), de szerintem így is érdemes figyelnetek a 2500 Ft-ról indított árverést.

cseh-retro-rajzolos-jatek-1e8a_1_big.jpg

Magicka Tabulka - A gyerekkorunk meghatározó részét jelentette a KZ Semily által gyártott Magicka Tabulka. Ezzel a játékkal nagyszerű dolgokat lehetett rajzolni, ha valaki rendelkezett megfelelő kéz koordinációval és türelemmel.
Manapság ismét egyre népszerűbb a mágikus tábla, így érdemes lecsapni erre a doboz nélküli változatra is. Az ára fixen 2500 Ft.

jatek-mosogep-6d8a_3_big.jpg

IGLA Perotka - Már csak azért, hogy ne csak fiús játékok legyenek. Ez egy igazán régi Csehszlovákiában gyártott mosógép, ami a Perotka nevet viseli. Ez már tényleg nem egy gyakori darab. Eredeti dobozzal várja a játék új gazdáját, ami még úgy is különlegesnek számít, hogy a vízleeresztő cső pótlásra szorul.
Sokan még csak nem is láttak ilyet az életben, de aki a 70-es években volt gyerek az otthon egészen biztosan találkozott hasonló mosógéppel.
A játékváltozat licitje 10.000 Ft-ról indul.

ritka-orosz-lemezjatek-daru-9c8a_3_big.jpg

Szovjet lemezdaru - Egy igazán érdekes régi lemezjátékot mutatok most nektek. Ezúttal egy Szovjetunióban gyártott lemezdarun akadt meg a szemem, ami egészen jó állapotban vészelte át az eltelt éveket.
Az alsó rész egy kicsit maszek munkának néz ki, de ez egyáltalán nem csökkenti a játék értékét. A daru amúgy szemmel láthatóan egyben van, így talán érdemes figyelemmel kísérnetek az 5000 Ft-ról induló licitet.

regi-ndk-lemez-versenyautok-parban-ad8a_4_big.jpg

NDK Lemezautók - Egy újabb érdekes aukcióra akadtam, ami annak ellenére is érdemes a figyelemre, hogy hiányos játékokról van szó.
Két régi NDK lemezjáték került fel az aukciós oldalra. Az MSB által gyártott Hobby Car és Taifun kisautók a maguk nemében egészen különleges daraboknak számítottak a 70-es években.
Sajnos persze az eltelt évek nem múltak el nyomtalanul ezek felett a játékok felett sem, de szerintem mind a kettő bőven menthető még.
Az áruk együtt 5000 Ft fixen.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8215282960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása