Repülős Fekete Péter
2019. november 01. írta: ToyaHSW

Repülős Fekete Péter

repulosfp_1.JPG

Ezúttal egy újabb hazai gyártású kártyát mutatok be nektek, amit valószínűleg egy nyugati játékról másoltak le. Ezúttal a fiúknak készült Repülős Fekete Péterrel ismerkedhettek meg.
A Fekete Péter kártyák számtalan változatban készültek a 60-as évektől kezdve. A játék lényege az volt, hogy egymástól kellett húzni lapokat és ezeket párosítani.
A játékot az vesztette el, akinek a Fekete Péter a kezében maradt.

Természetesen ez a játék készült a Star Wars Mini változattól kezdve a különböző járműveket bemutató kártyákon át egészen a mesefigurákat felvonultató kártyacsomagokig.
A ma bemutatásra kerülő Fekete Péter kártyához a repülőgépek szolgáltak alapul, amivel valószínűleg a fiúkat célozta meg a gyártó.
Bár a felirat az első lapon magyar, én mégis azt gondolom a lapok többségét valamelyik nyugati pakliból vette kölcsön a gyártó, ami akkoriban bevett gyakorlat volt.
A pakli hátlapján a Department of the Air Force United States of America felirat díszeleg és a repülőgépek képei mellett is minden esetben olvasható az Air Force felirat.
A kártyákon adatokat nem találhattak a gyerekek. A Fekete Péterben párokat kellett összegyűjteni, így ezt elég volt a bal felső sarokban egy-egy színes síkidommal jelezni.
A 31 lapos csomagban persze a vadászrepülők voltak többségben, de azért bombázókat, felderítő gépeket és helikoptereket is lehetett találni a lapok között.

El tudom képzelni, hogy egy kisfiú megnézte a barátaival a Top Gun filmet, majd pedig jókedvűen elővette a Repülős Fekete Péter kártyát és játszottak egy partit levezetésnek.
A pakli annyira nem volt használva soha, hogy lényegében én bontottam ki a celofánból - ne aggódjatok gondosan vissza is csomagoltam a kártyát.
A múzeumban természetesen ezt a 80-as évek hangulatát visszahozó játékkal is találkozhattok majd, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7715278728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása