Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.44.hét
2019. október 27. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.44.hét

Természetesen nem maradhat el a megszokott Heti TOP5 rovat, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe ajánlani.
Szerintem ezen a héten is egészen szép játékokra akadtam, amelyekre bárkinek érdemes lehet lecsapni.

Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába!

novoplast-macskafogo-regi-retro-tarsasjatek-3c8a_1_big.jpg

Macskafogó társasjáték - A Novoplast nevét a 80-as években szinte minden gyerek nagyon jól ismerte. A leginkább társasjátékokat gyártó cégnek olyan mára híressé vált játékokat köszönhetünk mint a Az Ezüst-tó kincse, a Police07 vagy a Csillagok háborúja.
Ők készítették a népszerű magyar rajzfilm alapján a Macskafogó társasjáték változatát is, amit most a figyelmetekbe ajánlok. A játék egészen szép állapotban maradt meg, de az egyik kirakható puzzleből hiányzik egy darab. Ezt persze le lehet gyártani akár otthoni körülmények között is, így érdemes elgondolkodni a 3000 Ft-ról indított liciten.

wartburg-muanyag-auto-5e028-eb8a_1_big.jpg

Lendkerekes Wartburg - A 70-es években az NDK-ból érkezett hazánkba a Plasticart lendkerekes kisautója. A cég több sikeres terméket is piacra dobott, de itthon kétségtelenül a rendkívül jól sikerült Wartburg számított az igazán népszerű darabnak.
Sajnos az évek alatt ezek az autók eltörtek, elvesztek, így manapság már a hiányos darabok is értéknek számítanak. Ezúttal egy hiánytalan darabon akadt meg a szemem, aminek a licitje 4500 Ft-ról indul.

regi-retro-elemes-tuzoltoauto-dobozaban-db8a_4_big.jpg

Bolygókerekes tűzoltóautó - Ahogy megláttam azonnal megtetszett ez a régi amerikai tűzoltóautó, amit bolygókerekes szerkezettel láttak el.
Valószínűleg az elemes játéknak még a villogója is működik menet közben és a képek alapján a létra sem egy egyszerű díszítés a kocsi felső részén.
Szerintem az 1700 Ft nem sok az eredeti dobozos játékért, főleg ha bejön nektek a formája.

3db-regi-retro-allatos-kirako-jatek-1-ft-b88a_2_big.jpg

Régi kirakós játékok - A héten nagyon sokszor volt téma a Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata által gyártott kirakós játékok. Ezúttal három régi puzzle játékon akadt meg a szemem, amelyek közül kettőt a hazai gyártó készített.
A játékok aktuális ára 1 Ft, de 1000 Ft-os áron azonnal megszerezhetitek ezeket a ritka hazai kincseket.

retro-muanyag-jatekhajo-komp-2b8a_1_big.jpg

Gurulós komp - Talán emlékeztek még a néhány hete bemutatott gurulós hajóra, amit a hazai játékipar készített műanyagból. Tőlünk nyugatabbra is készültek hasonló játékok, amire a legjobb példa az ajánlóba szereplő gurulós komp.
Az Olaszországban készített játék egészen szép állapotban van, így egy gyűjtő részére érdekes szerzemény lehet.
A licit ebben az esetben 1000 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8215267504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása