Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.41.hét
2019. október 06. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.41.hét

Természetesen ma sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben igyekszem hétről-hétre válogatni nektek néhány szép és jó áron megvásárolható régi játékot válogatni a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Ezúttal a változatosság kedvéért elhagytam a megszokott aukciós oldalakat és egy mindenki által ismert portálon igyekeztem szétnézni.
Szerintem ezúttal is sikerül különleges és érdekes játékokat hoznom, így mindenképpen tartsatok velem ezúttal is!

regi_ritka_jatek_vago_istvan_a_fele_sem_igaz_823661520376590.jpg

A fele sem igaz - A dobozra ránézve azok is azonnal tudhatják, hogy egy TV-s vetélkedőről volt szó akik még akkoriban nem is éltek.
A doboz fedelét Vágó István fényképe uralja egy stilizált TV-be helyezve. A fele sem igaz játék változata azonban pontosan megegyezik a Polikresz 2-vel, csak a doboz és a feladatlapok lettek átalakítva. Külön érdekessége, hogy a lapokon a rajzokat Lehoczki István készítette.
A játék most 2200 Ft-ért lehet a tietek.

regi_lemez_auto_216231521366971.jpg

Jupiter versenyautó - Erről a kocsiról annyira nem sikerült információt szereznem, hogy úgy gondoltam mindenképpen itt van a helye.
Valami Formula autó lehetett a terve a gyártónak, amit valamennyire sikerült is megvalósítani. A hátsó szárnyon hatalmas cirill betűs Jupiter felirat olvasható, míg a játék alvázán egy elemtartót véltem felfedezni. Ez utóbbiból arra következtetek, hogy a motor felett található piros burkolat alatt egy lámpa is található a játékban.
Sajnos a versenyző hiányzik az ülésből, de szerintem ezt lehet pótolni.
A játék ára 2500 Ft, ami szerintem egy ilyen ritkaságért nem is annyira veszélyes.

na_ilyen_meg_a_szomszedban_sem_volt_a_regi_ndk_bol_morze_jatek_piko_177601509458172.jpg

Morse Electric - Következzen a sorban ezúttal egy NDK-ban gyártott játék, ami mai szemmel már egy kicsit furcsán fest. A PIKO mérnökei úgy gondolták érdekes lehet a gyerekek számára ha morze jelekkel kommunikálnak. A morze jelek megtanulásának később a klubbokban és a katonaságnál is hasznát vehették a gyerekek, szóval lényegében egy oktató játékról volt szó.
Persze a körítés egy kicsit gyerekes. Van itt égő, elemtartó, csengő, vezérlő és sok egyéb alkatrész, amiből egészen biztosan össze lehet rakni egy morzézésre alkalmas berendezést - persze a képeket elnézve azért ehhez majd kell egy kis türelem, de aki régi játékokkal foglalkozik az ennek a tulajdonságnak sincs híján.
A játék ára 3500 Ft.

regi_retro_gombfoci_gomb_foci_hianytalan_kapukkal_palya_nelkul_trial_850171528885693.jpg

Triál Gombfoci - Az én gyerekkoromban volt a játékosok fényképeivel díszített gombfoci és a jóval egyszerűbb félgömb alakú plexiből és műanyagból készült egyforma játékosokkal.
Ez utóbbi szerintem jóval kevésbé volt népszerű abban az időben. Szerencsére néhányan megmentették ezeket a játékokat, így tudok most a figyelmetekbe ajánlani egy szép állapotban és hiánytalanul megmaradt darabot.
A játékért 3000 Ft-ot kér az eladó.

regi_retro_asztalifoci_jatek_249471533844477.jpg

Pilka Nozna rugós foci - A hazai rugós focit nem kell bemutatni azt hiszem senkinek. Szépen kidolgozott és részletes figurák, szép játéktér várta a gyerekeket.
Természetesen ilyen-olyan formában a többi szocialista országban is megjelent ez a játék, de valamiben mindig eltértek a magyar változattól. Ezúttal egy Lengyelországban gyártott darabot mutatok nektek, ami a Pilka Nozna nevet kapta. A játéktér átlagos, a kapuk szerintem már csak gyufásdobozból vannak és a játékosok teljesen elnagyoltak.
Ennek ellenére különlegessége miatt mégis ajánlom a gyűjtők figyelmébe ezt a kincset, amihez most 3990 Ft-os áron juthattok hozzá.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr10015201854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása