Kopogtató harkály játék
2019. október 04. írta: ToyaHSW

Kopogtató harkály játék

harkaly_1.JPG

Vannak játékok, amelyek évtizedek elteltével is teljesen változatlan formában megtalálhatóak különböző áruházak polcain. Ez persze nagyrészt a retro divatjának köszönhető, de valahol azért az is szerepet játszhat ezeknek a játékoknak a sikerében, hogy egykoron és ma is nagy népszerűségnek örvendtek és örvendenek.
A ma bemutatásra kerülő játék egy ilyen darab, ami tényleg nagyon aprócska eltérésekkel megvásárolható mind a mai napig.
Ez a játék pedig nem lesz más mint a rugós harkály játék, ami a gyerekeknek szórakoztató volt a felnőttek pedig tényleg szívesen nézték ezt a játékot (ezt most saját tapasztalatból mondom).

A játék a maga egyszerűségében nagyszerű, hiszen egy vastagabb acél rúdból, egy azon csúszó elemből, egy rugóból és egy harkályból áll illetve ül egy fa talapzaton.
A játék lényege annyi, hogy a harkályt a acél rúd felső részére kell húznunk, majd ott egy apró mozdítással mozgásba lendítenünk. Innentől kezdve a rugó és a fizika már megold mindent helyettünk és a harkály szépen lassan elindul lefele kopácsolva a rúdon.
A rúd aljához érve pedig befejezi a mozgást.
Az egész szerkezet lényege egyszerű fizika, ami mégis nagyon csodálatosan adja vissza hogy milyen pofon egyszerűen lehet a gyerekek szórakoztatására szánt játékokat készíteni.

Hasonló fizikán alapuló játék volt a szomjas kacsa is, ami egy pohárba engedte be a csőrét majd billent hátra. Ez is nagyon szórakoztató volt annak ellenére is, hogy nem különösebben akcióban gazdag játék.
A kopogtató harkály természetesen hiánytalan állapotban került be a gyűjteménye és mind a mai napig tökéletesen működik is (persze nincs is ami elromolhatna benne).
Szerintem sokan találkoztatok ezzel a játékkal a 60-as, 70-es években otthon vagy az iskolában a fizika órákon.

Szerencsére a múzeumban is lehetőségetek lesz majd kipróbálni ezt a különlegességet, de amíg nem tudjátok mozgásba lendíteni a harkályt, maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9615193218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása