Tér és forma építőjáték
2019. szeptember 19. írta: ToyaHSW

Tér és forma építőjáték

teresforma_1.JPG

Egy újabb hazai gyártású játékot szeretnék bemutatni nektek, amit az egykori Politechnika készített. A játék műanyagból készült a Tér és forma nevet kapta és az egészen kicsit igyekezett bevonni az építőjátékok világába.
A Tér és forma a Triál kiadásában került a boltok polcaira, de szerintem leginkább az óvodák tartoztak a vásárlók közé, lévén egyszerű és kellően tartós játékot kaphattak viszonylag kedvező áron.

Az építőjátékoknak a műanyag megjelenése kifejezetten új lendületet adott itthon is, ugyanis így lehetőség nyílt az építőkockák leváltására és jóval bonyolultabb formák egyszerű elkészítésére is.
A játékokat el lehetett látni illesztésekkel, aminek köszönhetően azok még a nagyobb erőhatásokra hullottak alkotóelemeikre mint mondjuk egy építőkockából emelt ház.
A Tér és forma csak részben követi a kor hagyományait. Ebben a játékban is dominálnak a szép és színes műanyag elemek, azonban az összeillesztésükhöz az építőkockáknál megismert egymásra pakolgatás technikáját kellett alkalmazni.
Ez persze elégé behatárolta a gyerekek lehetőségeit, akik leginkább egyszerű házakat építhettek a játékból vagy pedig a leírást követve rakhattak össze hajót, mozdonyt, emberkét és sok egyéb érdekes dolgot.

Az összes műanyag elemről elmondható, hogy a gondos munkának köszönhetően nagyon szépen sikerültek. Bár kemény műanyagból készült minden elem, ennek ellenére a hozzám került játék nem tartalmaz hiányos, repedt vagy törött elemet.
Az éleket és sarkokat gondosan lekerekítették, így a sérülés esélyét sem hagyták meg a Politechnika mérnökei.

A doboz szerencsére épségben megmaradt. A kartonból készült tartó dekorációja engem azonnal levett a lábamról. Szinte minden látható rajta, amit a játékról tudni érdemes és még a játék nevénél használt karakterek is tökéletesen illenek a doboz hangulatához.
A külső borításból egy fiók kitolásával lehetett hozzáférni az elemekhez, valamint a játékhoz tartozó leíráshoz. Ez utóbbit természetesen bescanneltem és közkincsé is teszem.

A játék amúgy hiánytalan, így még mind a mai napig tökéletesen lehet használni játék célra is. Persze egy ilyen idős játéknál már nem ez a lényeg, de a lehetőség szerencsére adott.
A múzeumban természetesen majd a Tér és forma építőjáték is látható lesz, de amíg nincs lehetőségem megmutatni nektek ezt a kincset, maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr915135144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása