Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.37.hét
2019. szeptember 08. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.37.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben hétről-hétre igyekszek jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Szerintem ezúttal is sikerült a feladat, ugyanis megakadt a szemem pár jó áron kínált portékán, amire talán nektek érdemes lesz lecsapnotok.

Azt ajánlom minden gyűjtő és nosztalgiázó tartson velem ezúttal is egy kis időutazásra!

lemezarugyar-raba-kamion-0a7a_5_big.jpg

Lemezárugyár Rába kamion - Igen, ráakadtam egy Rábára elviselhető áron. Legalábbis az ajánló írásakor az ár még a viselhető kategóriában tartózkodik.
A kamiont mindenki ismeri, amit számtalan változatban készítettek el a Lemezárugyárban. A kínált játék különlegessége, hogy rögtön két pótkocsit is adnak vele. Az egyik a platós klasszikus, míg a másik a Shelles tartályos. Ez utóbbi kicsit hiányos, de egy kis szerencsével és ügyességgel esetleg javítható a hiányosság.
Az ár jelenleg 8500 Ft, ami egyáltalán nem magas ár ezért a lemezből készült játékért.

dd4d233f943afa6b3f85a96dd789df40-magellan-retro-logikai-jatek-gyerekeknek-felnotteknek-1980-as-evek.jpg

Magellán logikai játék - A 80-as években bár a Rubik termékek uralták a logikai játékok piacát, de azért más hazai gyártók is igyekeztek saját gondolkodásra serkentő játékot készíteni.
Ilyen volt a Magellán is, amihez még egy külön TV műsor és nyereményjáték is kapcsolódott. A játék nehéz, de nem megoldhatatlan feladatokkal várta az érdeklődőket.
Mára igazi klasszikussá vált ez a két színben gyártott logikai játék is, így szerintem érdemes erre a használati utasítással és játékszabállyal felvértezett változatot megszerezni.
Az ár ebben az esetben 4500 Ft.

8aec047e05990d26bab6d43702b2dc34-ide-a-szfinxet-regi-retro-tarsasjatek.jpg

Ide a Szfinxet - A Novoplast neve a 80-as években egyet jelentett a hazai társasjáték gyártással. Nagyszerű és változatos játékok, gyerekek figyelmét felkeltő táblák és természetesen érdekes játékok kerültek ki a cégtől.
Elég most csak a Police07-re, a Csillagok háborújára gondolnotok, de ide lehet még sorolni a most eladásra kínált Ide a Szfinxet társasjátékot is.
Ez a játék hiánytalan állapotban keresi új gazdáját. Az ár 5000 Ft, de itt úgy tűnik még egy kis alku is beleférhet.

0511785fae7a113ac9676d27c47170dc-retro-jatek-vasut-elado.jpg

Vulcan Ankerbahn 2127 - Egy régi játék az NDK-ból. A műanyag játékok területén otthonosan mozgó Grip készítette a Vulcan Ankerbahn 2127-est, ami egy óraműves szerkezettel ellátott vonat volt.
A játékot készletben árulták, amihez a mozdonyon kívül két vagon és sínek tartoztak. A játék tényleg nagyon szép állapotban maradt meg (még az eredeti felhúzókulcs is megvan), de azért apró hiányosság, hogy a mozdony teteje és kéménye elveszett az évek alatt.
Persze ezeket el lehet készíteni és akkor szinte az eredetivel megegyező játékhoz juthattok hozzá.
Az ár 4250 Ft.

26769abea44247ee193ddf2940382542-ter-es-forma-epito-retro-jatek-szep-allapotban.jpg

Tér és forma építőjáték - A hazai építőjátékok egy részét a blogon már bemutattam nektek az építőkockáktól kezdve az összeilleszthető elemekből álló játékokig.
Ezúttal egy műanyagból készült játékot ajánlok a figyelmetekbe, ami leginkább az építőkockára hasonlít. A Tér és Forma a kisebb gyerekeknek jelentett örömet a 70-es években, ma pedig már inkább a gyűjtők számára jelent értéket.
Az eladó darabról nem nagyon van kép, de a leírás alapján az állapota nem rossz.
Az ár ebben az esetben 3000 Ft.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3915051584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása