Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.36.hét
2019. szeptember 01. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.36.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben minden héten igyekszek öt olyan régi játékot ajánlani a figyelmetekbe, amit érdemes a hazai aukciós oldalakon figyelemmel kísérni és ha lehetőség adódik rá, akkor megvásárolni.
Ezen a héten is összejött az öt érdekes játék, így rögtön vágjunk is a közepébe!

retro-muanyag-ugyessegi-jatek-5db-977a_1_big.jpg

Régi türelemjátékok - Bár a cím nem száz százalékig igaz a csomagra, de azért mivel többségben a türelemjátékok vannak benne, így ezt találtam ki.
Nagy divat volt a kis kör alakú játék, amiben mindig más feladat kapott helyet bár az elv többségében azonos volt. Van itt egeres változat, de a tengerészes és a békás sem maradhat ki. Ezen kívül egy golyós türelemjáték és egy 15-ös logikai tologatós játék van a csomagban.
A licit 3000 Ft-ról indul, ami ajándék ezekért a régi kincsekért.

orosz-kibernetikai-jatek-a-multbol-1971-kiadas-477a_2_big.jpg

Szovjet Kibernetikai játék - Egy régi szovjet játék ami még a számítástechnika igazi elterjedése előtt készült. Valójában azonban nagyon hasonló feladatot látott el, de itt még a 'programozás' drótok segítségével történt és visszajelzésként lámpák kigyulladására lehetett számítani.
A játék leginkább a magyar Mikromatra és a PIKO Datra hasonlít, valószínűleg ez a két játék szolgált alapul az elkészítés során is.
Ez a játék nem egy gyakori darab, így a 9999 Ft-os fix ár nagyon kedvezőnek mondható.

retro-jatekok-egyben-eladoak-477a_1_big.jpg

Régi játékok csomagban - Van itt tényleg minden, amivel gyerekként mi is találkozhattunk. A számmérleg már az óvodában is klasszikusnak számított, ahogy a mágneses mozaik is.
Ezen kívül van itt memóriajáték, egy hazai érzékelős játék és néhány darab egy LECO építőkészletből.
Az ár minimum 2500 Ft, ami azért nem rossz

climbing-tumble-buggy-dobozaval-f67a_1_big.jpg

Climbing Tumble Buggy - Ismét egy olyan játék, amivel még én is találkoztam a 80-as években az iskolában. Egyik osztálytársamnak volt ilyen buggy kisautója, ami elképesztően meredekre döntött iskolai padokon is képes volt felkapaszkodni, ha pedig valamilyen oknál fogva felborult akkor visszaállt a talpára.
Ebből a leírásból már kitalálhattátok, hogy ez egy elemes kisautó volt, amiből elég kevés jutott akkor be az országba és ennek köszönhetően elég kevés is maradt meg épségben.
Ez most egy eredeti dobozos darab, amit az eladó 3500 Ft-os kikiáltási áron próbál meg eladni.
Ha valaki tudja mentse el egy gyűjteménybe :)

orosz-lemezjatekok-977a_1_big.jpg

Régi autók - Bár az eladó szovjet játékoknak írta le az eladásra kínált kisautókat, az az igazság hogy ezek közül csak a nagyobbik készült az egykori Szovjetunióban.
A kicsi piros autó egy MIR teherautó, amit Bulgáriában gyártottak, míg a nagyobbik egy elemes Norma autó.
Az elemes kocsi nincs kipróbálva, de azért nem tűnik rossz állapotúnak, a kicsi MIR pedig olyan mint amilyen általában ennek a sorozatnak a darabjai lenni szoktak.
A két játékért minimum 2999 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4815035166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása