Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.30.hét
2019. július 21. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.30.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat. A jövő heti részt nem tudom garantálni nektek, de igyekszem majd azt is elkészíteni.
A lényeg, hogy a héten ismét találtam öt jó áron megvásárolható régi játékot, ami mind a gyűjtők, mind pedig a nosztalgiázásra fogékonyak számára érdekes lehet.

Tartsatok ezúttal is velem egy kis időutazásra a régi játékok világában!

0t726-retro-autocross-magneses-autoverseny-e76a_2_big_1.jpg

Autocross elektromos társasjáték - A Tri-Ton által egykor kiadott Grand Prix játék lényegében újracsomagolt változata, ami némileg módosított grafikával várta a gyerekeket.
Az elemmel működő játékban az autókkal kellett végigérni a társasjáték tábláján. Bizonyos mezőkre rálépve fények gyulladtak ki a táblán, amit persze figyelni kellett.  A játék legkényesebb pontjának az autók számítanak, amelyek apró méretüknek köszönhetően gyakran elvesztek.
Ennél a játéknál 4 darab megmaradt a 6-ból, ami nem kis szó. A hazai társasjáték ára 3800 Ft fixen.

lemezjatek-trolibusz-regi-orosz-uralec-1970-es-evek-586a_1_big.jpg

Uralec trollibusz - Egy régi szovjet lemezjátékon is megakadt a szemem az interneten barangolva. A nem túl bonyolult formájú szerkezet egészen szép állapotban vészelte át az eltelt éveket.
Persze az áramszedője ennyi idő alatt már elveszett, ám ennek pótlása nem lehet komoly feladat egy gyűjtő számára.
A licit 4999 Ft-ról indul.

retro-lemez-jatek-busz-086a_1_big.jpg

ME-083 bolygókerekes busz - Nem is lenne igazi az ajánló rovat, ha legalább egy kínai játék nem szerepelne benne. Ezúttal az ME-083-as bolygókerekes vagy kitérő busz egy szép állapotban megmaradt példányán akadt meg a szemem.
Persze apróbb horpadásuk itt is vannak, de alapvetően egyben van a busz.
Szerintem ha gyűjtitek a régi játékokat, akkor érdemes elgondolkodni a 6360 Ft-ról induló liciten.

otvenes-evekbol-auto-modellek-felujitoknak-716a_1_big.jpg

Régi kisautók javításra - Ezúttal olyan autókat ajánlok a figyelmetekbe, amelyekkel szerintem érdemes foglalkozni. A 17 kisautóból álló csomagban az összes autó ilyen-olyan formában javításra szorul. Van amelyiknek a gumijait kell pótolni, van amelyiknek a festését kell újragondolni. A csomagban van Dinky, Corgi, Mercury és Solido kisautó is, amelyek mindegyike mára egy-egy apróbb kincsnek számít.
A licit 10.000 Ft-ról indul ebben az esetben.

ritka-regi-umka-elektromobil-bugi-d56a_2_big.jpg

UMKA Buggy - A szovjet játékipar gyakran merítette ötleteit nyugati játékokról. Szerintem ez lehetett az UMKA Buggy esetében is az út, ami nagyon emlékeztet néhány japánban készült játékra.
Mindenesetre a Szovjetunióban készült változat sokkal ritkább lett mára, így szerintem érdemes figyelemmel kísérnetek ezt a 10.500 Ft-on álló eredeti dobozos játékot nektek is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6914973362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása