Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.27.hét
2019. június 30. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.27.hét

Ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék ajánló rovat, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható különleges régi játékokat a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe ajánlani.
Ezúttal egy kicsit kimozdulunk a komfortzónából és a legnagyobb hazai aukciós oldal helyett egy másik oldalon kerestem nektek érdekes játékokat.

Ha van kedvetek tartsatok velem ezúttal is egy kis időutazásra!

eba0c77a0e9cdb21d220a8a0c714ec20-regi-lemezaru-kis-busz.jpg

ME-083 Lemezbusz - Kínai játékokból soha nem elég. Az ME-083-as bolygókerekes busz pedig még ráadásul a szebb vonalat erősíti.
A szokásos bordó fehér színösszeállítás és sok-sok krómozott csillogó alkatrész várta a gyerekeket. A busz persze közel sem tökéletes. A képek alapján az első lökhárító és az elemtartó fedele is hiányzik. Talán ennek is köszönhető a 6500 Ft-os ár, ami annyira nem veszélyes.
A működéséről nincsenek infók, de általában ezek a játékok nagyon ritkán romlanak csak el.

4bac5dc85fcfc0cb324e63d383c5e3e6-novoplast-az-ezust-to-kincse-tarsasjatek.jpg

Az Ezüst-tó kincse - A Novoplast társasjátékai mára igazi kultikus darabokká váltak. Ezek közül különösen sokak kedvence a most figyelmetekbe ajánlott játék.
Az Ezüst-tó kincsében minden megvolt amit szerettünk a játékokban. Voltak itt arany rögök, szépen kidolgozott tábla, bankók és természetesen a vadnyugati körítés.
Általában nehéz szép állapotban megmaradt darabhoz jutni. A most figyelmetekbe ajánlott darab felett sem múltak el észrevétlenül az évek, ennek köszönhetően juthattok hozzá 9450 Ft-os áron.

f03e44e87319d437ff7bab0fba1e48eb-fem-felhuzhato-boxolok.jpg

Slugger Champions - Egy igazi felhúzós szerkezettel szerelt boxolós játék. A két bunyós a felhúzást követően a ringben esik egymásnak és boxol mindaddig amíg az óraműves szerkezet le nem jár.
Igazi klasszikus darab, ami annak ellenére is érdekes darab hogy nyugaton készült. A játék ára 7500 Ft, ami elsőre soknak tűnhet, azonban az Ebay-es árakat figyelve teljesen reálisnak mondható.

3beaa5baea3450f80ef596c0c3531e2a-takarekoskodj-retro-tarsasjatek.jpg

Takarékoskodj! társasjáték - Nyugodtan nevezhetjük a hatalmas sikereket elérő Gazdálkodj okosan! elődjének is a Takarékoskodj! társasjátékot.
Lényegében mind céljában, mind kidolgozásában nagyon hasonlít az előbb említett társasjátékhoz. Igazából ebből a játékból tényleg nehéz jó állapotban megmaradt és nagy vonalakban hiánytalan darabhoz hozzájutni.
Az egyetlen hibája a játéknak, hogy a játékszabály már nincs meg, de ez a mai világban az internet segítségével elég gyorsan orvosolható hiányosság.
Az ár 7000 Ft, ebben az esetben.

df4911d5fd2b40b070fe260b857d1fbd-retro-jatek-triolafurulya.jpg

Bandy 8 hangszer - A gyerekeknek készült fúvós hangszerek közül talán a Triola volt a legismertebb darab. Persze számtalan hasonló játék készült gyerekeknek, amelyek azonban kevésbé ismertek itthon.
Ilyen többek között az NDK-ban gyártott Bandy Triola, amiből 8 és 12 gombos változatot is gyártottak. Ez természetesen a 8 gombos, amit szemmel láthatóan is használtak elég sokat.
Nem egy gyakori darab és az eladó leírása alapján még működik is. Ezt figyelembe véve egyáltalán nem sok érte az 1499 Ft-os ár.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8314919492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása