Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.23.hét
2019. június 02. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.23.hét

Természetesen ezúttal sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben hétről-hétre igyekszem érdekes játékokat a figyelmetekbe ajánlani a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Szerintem ezen a héten is akadtak érdekes játékok a horgomra, így mindenképpen érdemes a gyűjtőknek és a nosztalgiázásra vágyóknak is átböngészni a bejegyzést.

regi-autoskartya-retro-auto-kvartett-145a_2_big.jpg

Autókvartett 1961 - Egy igazi klasszikus pakli, amiben érdekes autók kaptak helyet. Ez volt az 1961-es kék hátlapos autókvartett, ami nem mindennap tűnik fel ilyen szép állapotban.
Vannak itt buszok, szovjet, olasz, francia, cseh, régi és teherautók is. Egy gyűjtő számára értékes kincs lehet, de a nosztalgiázásra vágyóknak múltidézésre is ideális.
Jelenleg 5500 Ft-os licitre lesz szükségetek, de szerintem még feljebb kúszik majd a pakli ára.

piko-ferrari-taviranyitasu-auto-dobozaval-965a_2_big.jpg

PIKO Ferrari 312 PB - Egy igazi klasszikus PIKO játék. Az NDK-ban komoly kultusza volt a távirányítós autóknak, amiből számtalan változatot lehetett akár itthon is megvásárolni.
A Ferrari 312 PB annyiban különleges, hogy egy emberke is tartozott hozzá. Természetesen itt is előre-hátra ment a kocsi, amit kormányozni is lehetett, valamint egy duda is helyet kapott a távirányítón.
A játékhoz tartozik egy kicsit leharcolt doboz is.
A nyerő licithez jelenleg 5999 Ft-ot kell ajánlanotok.

kinai-oramuves-fenykepezos-maci-8e4a_9_big.jpg

MS-575 kínai fényképező mackó - Ezt a játékot már bemutattam nektek a blogon. Egy felhúzós játékról van szó, amelynek extra funkciója a vakuzó fényképezőgép.
Persze ebben semmi ördöngösség nincs, hiszen ehhez a játék aljába egy ceruza elemet kell behelyezni.
A most eladásra kínált darab eredeti dobozzal, de természetesen működésképtelen vakuval vár benneteket. Az ár fixen 5000 Ft, ami szerintem egészen kedvező.

dmsz-lovacska-965a_1_big.jpg

DMSZ lovacska - A Debreceni Műanyagipari Szövetkezet által készített játékoknak mára egészen komoly rajongótábora alakult ki itthon.
Sokan gyűjtik a különböző állatos húzogatható figurákat vagy járműveket. Ezúttal egy lovacskát ajánlok a figyelmetekbe, amit fekete változatban tudtok most beszerezni. Az ár fixen 2500 Ft, ami ebben az esetben egyáltalán nem sok.

retro-tarsas-965a_2_big.jpg

Rugós kosárlabda játék - Ami itthon volt a rugós foci, Csehszlovákiában az volt a rugós kosárlabda. A műanyagból készült játékot a Chemoplast Brno gyártotta.
Most egy használt, de épségben megmaradt darabot ajánlok a figyelmetekbe. A figurák, a labdák és a palánkok is megvannak, valamint a játék még az eredeti dobozában lakik.
A licit 2000 Ft-ról indul és szerintem ennyit még talán érdemes megadni érte. Figyeljetek oda, mert elég magas a postaköltség sajnos :(

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4514875488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása