Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.16.hét
2019. április 14. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.16.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalakat böngészve keresek nektek jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat.
Ezúttal is sikerült néhány gyöngyszemre ráakadnom, amelyekkel reményeim szerint érdemes lesz a gyűjteményeteket bővíteni.

ites-tavos-tatra-813-624a_1_big.jpg

ITES Tatra távirányítós teherautó - Egy nem túl gyakori darab. Általában minden gyűjtő szeretne legalább egy ilyen játékot a gyűjteményébe.
A most eladásra kínált darab persze nem tökéletes, ennek ellenére szerintem érdemes lecsapni rá. Az hogy a kormányzásra nem reagál valószínűleg a bowden elszakadását jelzi és mint a több ITES távirányítós játéknál az elemfedél itt is hiányzik.
A bowden javítható, ha pedig megkértek elemfedelet én is tudok hozzá nyomtatni újat :)
Jelenleg 8400 Ft-os licittel lehettek nyerők.

retro-hazepito-jatek-dobozaval-c24a_1_big.jpg

Műanyag házépítő játék - Úgy tűnik a szocializmusban az elemekből álló házépítő játékok különösen népszerűek voltak. Ezúttal egy Csehszlovákiában gyártott darabot ajánlok a gyűjtők figyelmébe.
Sajnos nem tudom mennyire komplett a játék, de a fotó alapján nem sok minden hiányozhat a dobozból. Az ár jelenleg 500 Ft, amit simán érdemes megadni érte.

retro-lemez-tank-80-as-evekbol-324a_1_big.jpg

MF-710 Space Stars Moon Landing Tank - Ezzel a gyönyörű névvel a dobozán került a boltok polcaira a 70-es években a Kínában gyártott MF-710-es lendkerekes jármű.
A most eladásra kínált darabnak persze nincs meg a doboza, de ennek ellenére érdemes figyelemmel kísérnetek az 5000 Ft-os indulóárral futó terméket.

lemezarugyar-hullamvasut-2f3a_1_big.jpg

Lemezárugyár Hullámvasút - Egy gyönyörű lemezjátékot ajánlok a gyűjtők figyelmébe a múltból. Ezúttal a Hullámvasút játékot ajánlom a figyelmetekbe, ami kicsit hiányos, de ennek ellenére is különleges darabnak számít.
Első sorban hiányzik a jármű felhúzásához a kulcs és az egyik tartóelem is. Az előbbi pótlása egyszerűbb, míg az utóbbié nehezebb feladat lesz az új tulajdonos számára.
Ennek ellenére én azt javaslom, hogy kísérjétek figyelemmel a jelenleg 8000 Ft-on álló aukciót.

regi-legi-utazas-tarsasjatek-224a_1_big.jpg

Légi utazás társasjáték - Ismét egy klasszikus régi magyar társasjátékot ajánlok a megrögzött gyűjtők figyelmébe. Csodálatos dobozzal és még szebb grafikával ellátott játéktérrel várja új gazdáját a Légi utazás társasjáték, ami egy klasszikus dobókockás játék.
A korát pontosan nehéz meghatározni, de utal rá az aukció egyik képén olvasható felirat amin az 1953-as dátum szerepel.
A licit jelenleg 9000 Ft-on áll, ami a játék gyakoriságát látva egyáltalán nem meglepő.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr814763766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása